Ingatlantájoló
Ingatlanos megbízása Hirdetés feladás

Eladó és kiadó ingatlanok Felsőörsön

Találati lista: 62

Itt találhatóak a felsőörsi ház, házrész, lakás, telek, üdülő kategóriákban szereplő ingatlanhirdetések. A minél pontosabb találati listáért szűkítse a keresést az értékesítés típusára, a kiválasztott kategóriára, alkategóriára, például lakás esetén: panellakás, téglalakás, társasházi lakás, valamint az árra, szobaszámra, az ingatlan állapotára.
Felsőörs a Balaton-felvidéken, Balatonalmáditól és Alsóörstől északra a Felsőörsi-lejtőn fekszik, a tó partjától mindössze 4 kilométerre. Közúton a Veszprémet Balatonfüreddel összekötő 73-as főúton közelíthető meg legegyszerűbben. Legismertebb nevezetessége az az Árpád-kori prépostsági templom, mely a Balaton környékének legjelentősebb román stílusú épülete. A falu területén bányászott permi vörös homokkő és fehér dolomit teszi igazán egyedivé ennek a templomnak a megjelenését. Felsőörsön a Batthyány kultusz olyannyira él, hogy 2011-ben a templomot hivatalosan is Batthyány-zarándokhellyé nyilvánították. A település másik jelentős nevezetessége a Felsőörsi lejtőn található Geológiai bemutatóhely. Az egykori kőnyerő helyen nemzetközi jelentőségű földtani, őslénytani és rétegtani érdekességeket tárt fel Böckh János geológus a XIX. század végén. A településen továbbá megtekinthetők az Öreg-hegy Korpádi dűlőben egy római kori villa maradványai. Felsőörs építészeti és geológiai kincsein kívül még kiváló borairól is nevezetes. Családi házat keres Felsőörsön? A település központjában és a csendesebb mellékutcákban is számtalan ingatlan között válogathat. Üdülőt, nyaralót vásárolna? Vízpart közeli, Balatonra panorámás és a környező hegyekben elhelyezkedő üdülőket egyaránt találhat. Szőlőt, gyümölcsöst, pincét keres? Felsőörs Öreghegyen mindezeket megtalálja, sőt még zártkerti ingatlanokat hétvégi házakat is találhat. A településen 1 óvoda működik.
Ezeket a szempontokat figyelembe véve keresse meg az Ingatlantájolón álmai otthonát. Böngésszen egyszerűen, kényelmesen és vegye fel a kapcsolatot az eladóval, vagy kérjen segítséget felsőörsi ingatlanközvetítőtől, válasszon ingatlanirodát városában a főoldali ingatlaniroda katalógusból.