Ingatlantájoló
Részletes kereső Ingatlanos megbízása Hirdetés feladás

Eladó és kiadó ingatlanok Ajkán

Találati lista: 121

Ezen a listán fizetett rangsorolással is találkozhat. Mit jelent ez?
Kredittel ellátott hirdetés
Mit jelent ez?
A kredit egy fizetési egység, amit a hirdető megvásárolt,
majd közvetlenül helyezett el a hirdetésen, vagy egyéb, az
ingatlantajolo.hu-n díjfizetés ellenében elérhető szolgáltatás
igénybe vétele útján került a hirdetésre.
A hirdetésre jelenleg kredittel licitálnak, így ez a hirdetés
előrébb sorolódik a találati listában. Azokat a hirdetéseket, melyekre ilyen kiemelést vásároltak, K ikonnal jelöljük. Bővebben

Ezen az oldalon a ajkai ház, házrész, lakás, telek, üdülő kategóriákban szereplő ingatlanhirdetések láthatóak. A minél pontosabb találati listáért szűkítse a keresést az értékesítés típusára, a kiválasztott kategóriára, alkategóriára, például lakás esetén: panellakás, téglalakás, társasházi lakás, valamint az árra, szobaszámra, az ingatlan állapotára.
Ajka a Bakony hegység délnyugati lejtőjén, a Balatontól 40 km-re, északra fekvő település. Kiváló közlekedés-földrajzi helyzetben van, a 8-as főút átszeli a város északi részét, és itt halad keresztül a Székesfehérvár-Szombathely vasútvonal is, valamint a település jelentős autóbusz forgalmi csomópont is. Ajka elsősorban üveggyáráról ismert, az itt készített egyedi csiszolt, színes üvegtárgyak világhírűek. Az üveggyár legszebb termékei, legkülönlegesebb darabjai az Ajkai Kristálymúzeumban tekinthetők meg. Ajka iparváros, ezért műemléki nevezetességekkel nem, de annál több ipartörténeti emlékkel találkozhat azonban az idelátogató. A város egyik üde színfoltja a Városliget, a közepén található mesterségesen kialakított Csónakázó-tóval és a Kristály uszodával várja vendégeit. A városban élt és dolgozott 1928 és 1941 között Fekete István, akinek bronz mellszobra a tó szigetén látható, a szobor körül, az író könyveinek leghíresebb főszereplői, Kele, Csí, Hu, Bogáncs, Bob, Cini és Vuk szobrai láthatóak. A város főterén, a Szabadság téren találjuk a Városi Múzeumot és Fotógalériát, ahol a helytörténeti gyűjtemény mellett Borsos Miklós emlékkiállítás, Fekete István-gyűjtemény. A város kirándulóhelye az ajkai Parkerdő, melyet az egykori Ármin-bányánál alakítottak ki. 1970-72 között szabadtéri színpadot is emeltek a területen, idetelepítették az őslény- és kőzettárat, valamint felállításra került a bányász emlékmű is. Később megnyílt a Parkvendéglő és az Ajkai Erőmű múzeuma is. A területen tornapálya, tűzrakó-helyek és tanösvény, télen pedig sí- és szánkópálya is várja az idelátogatókat. Lakást keres Ajkán? A belvárosban téglalakásokat és panellakásokat is találhat, míg a Futó utcai lakótelepen panellakások, a Kandó lakótelepen és a város csendesebb utcáiban pedig téglalakások várják. Családi házat vásárolna? Padragkúton, Bakonygyepesen és Tósokberénden számtalan ingatlan között válogathat, de a központhoz közel vagy a városliget közelében is találhat családi házakat.A városban 7 óvoda, 7 általános iskola és 4 középiskola működik.
Böngésszen egyszerűen, kényelmesen és vegye fel a kapcsolatot az eladóval, vagy kérjen segítséget ajkai ingatlanközvetítőtől, válasszon ingatlanirodát városában a főoldali ingatlaniroda katalógusból.