Vissza az iskolapadba! Mutatjuk a legjobb tanulósarkokat

Ingatlantájoló.hu 2019.08.12 15:58:31

Szeptember 2-án sok elsős kezdi meg az iskolát, de nemcsak ők ülnek az iskolapadba, a nagyobbak is visszatérnek, sőt sok felnőtt adja újra tanulásra a fejét, akár hosszú évek óta tartó szünet után. Egy jó tanulósarokra pedig kortól függetlenül mindenkinek szüksége van.


 

Mutatjuk a legjobb ötleteket minden korosztály számára.

A legkisebbeknek

Az alsó tagozatosoknak még iszonyú nagy a mozgásigényük, ezért az egész napos iskolában ülés után ne várjuk el tőlük, hogy egy íróasztalnál ülve tanulják meg, amire a napköziben már nem volt idő. Az írásbeli természetesen készüljön az íróasztalnál, hiszen szépen írni csak ott lehet, de a szorzótábla felmondásánál már ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy a gyerek egy helyben álljon.

Képek forrása: thespruce.com

A tanulósaroknak mindenképpen legyen része egy táblafestékkel lefestett fal vagy egy mágneses tábla színes filcekkel, hogy elősegítsék a kreatív tanulást. Sok gyerek szokott a szóbeli felmondása közben vagy akár az iskolában feleléskor is himbálózni. Ezért a tanulósarokban helyett kaphat valamilyen egyensúlyozós játék vagy akár egy hinta is.

Képek forrása: dugunsalonu.co és modernparentsmessykids.com

Ha a hinta elég kényelmes, olvasókuckónak is jó, ha nincs hinta, akkor is csináljunk olvasósarkot a gyereknek, mondjuk egy babzsákfotel segítségével, ne az íróasztalnál kelljen kötelező olvasmányt vagy akár csak egy rövidebb olvasmányt az olvasókönyvből elolvasni.

Kép forrása: renohood.com

Az íróasztal pedig legyen a székkel együtt állítható magasságú, hogy együtt nőhessen a gyerekkel. És jó, ha sok tárolóval is rendelkezik. Ha nincsen elegendő tároló része, vegyünk mellé egy fiókos kis szekrényt vagy nyitott polcot.

Sok olyan gyerek van, aki mindig épp ott szeret tanulni, ahol a felnőttek vannak, például a konyhaasztalnál vagy a nappaliban. Nem árt, ha erre a célra a konyha-, étkezőasztalon is fenntartunk egy kis helyet, és beszerzünk a gyereknek egy könnyen gurítható görgős tárolót, amiben mindig odatolhatja a tanszereit, ahol épp tanul.

Képek forrása: thespruce.com

Nagyobbaknak

Hogy a felső tagozatosokat a nagyobbak vagy a kisebbek közé soroljuk-e az gyerekenként változó, de tény, hogy ebben az időszakban lesznek kicsiből nagyok. Elérik azt a magasságot, amikor már nem kell nekik állítható magasságú asztal, így ha újra van szükség, nyugodtan vehetünk más fajtát is.

Kép forrása: decoist.com

Ugyanakkor még mindig szeretik a táblát, amire írhatnak és a babzsákfotel vagy hinta olvasókuckót sem kell száműznünk a szobájukból (valljuk be, mi felnőttek is szeretjük), csak ne legyen mesefigurás mintája.

Kép forrása: decoist.com

Az íróasztalukon már sokszor helyet kap a számítógép, laptop, és a lányok elkezdik az íróasztalt sminkasztalként is használni, így nem árt beszerezni egy jó széles asztalt, amin minden elfér. Ha nem találunk megfelelő méretet, vágathatunk is asztallapot, és csak lábakat kell hozzá vennünk.

Ebben a rákosszentmihályi családi házban például sarokasztalt választottak a lány szobába, így a számítógép is elfér és tanuláshoz is marad hely.

Még több képért kattintson a fotóra!

Felnőtteknek

Jó, ha a tanuló felnőttnek már eleve van egy dolgozószobája, azonban itt sem árt, ha van egy kényelmesebb ülőhely olvasáshoz, a szóbeli anyag elsajátításához. Ebben az óbudai családi házban például gyönyörű dupla dolgozószobát alakítottak ki, ahol egy kényelmes fotel is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

De ha nincs dolgozószobánk, akkor is helyet szoríthatunk egy tanulósaroknak például a tetőtérben, a konyhában,

vagy a lépcső alatt.

Képek forrása: thespruce.com

Tanuljunk együtt!

Sokszor nem tudunk a gyerekeknek külön szobát biztosítani, így meg kell oldani, hogy olyan tanulósarkuk legyen, ahol zavartalanul együtt tudnak tanulni.

Kép forrása: decoist.com

Ez kisebb gyerekeknél, akik tanulás után szívesen rajzolnak, lehet akár egy közös asztal is, amit körbe lehet ülni.

Képek forrása: thespruce.com

Ha nem vagyunk biztosak benni, hogy tényleg hagyják egymást tanulni, szükség lehet a szülői felügyeletre is. A tanulósaroknak így nem is muszáj a gyerekszobában lennie, kerülhet akár a dolgozószobába is.

Kép forrása: decoist.com

 

Hozzászólások