Variációk teraszra: 3 teraszpadló trend, amit érdemes idén nyáron kipróbálni

Ingatlantájoló.hu 2019.07.10 05:04:15

Akárhogy is nézzük, a terasz is azon „helyiségek” közé tartozik, amelyeket szeretünk időről-időre felújítani. Erre egy nagyon egyszerű megoldás, ha lecseréljük például a bútorokat, de ennyi erővel akár a padlót is felújíthatnánk.


 

Le van egyáltalán burkolva a teraszunk? Vagy csak megépítettük annak idején, és még mindig a betonon járkálunk? Bár a látszóbeton felületek most nagyon menők, ha anno nem burkolatként készült a betonozás, akkor biztosan nem olyan szép, mintha direkt ezért csináltuk volna.

Tehát akárhogy is nézzük, a teraszt bizony burkolni kell. Ha még nem volt, akkor azért, ha pedig már nagyon régi a burkolat, akkor azért. Mutatjuk a legfrissebb teraszpadló burkolat trendeket!

Egy szőnyeggel

Ha nem akarunk sokat vesződni vele, és az anyagi keret sincs meg rá, akkor legegyszerűbb leteríteni egy szőnyeget. Még mindig trendik a régi, nagymamáinktól örökölt szőnyegek, akár eredeti, akár újrafestett állapotban is, de újonnan is nagyon sokféle kültéri szőnyeg közül választhatunk.

Ha lehet, válasszunk szintetikus anyagból készültet, vagy természetes anyagból, például tengeri fűből, gyékényből szőtt darabot, mert ezek a leginkább strapabírók, kicsi az esélye, hogy bepenészednek, vagy éppen kifakulnak a napsütéstől.

Színüket és anyagukat tekintve a meleg színek, és az egzotikus minták a legdivatosabbak idén, de a lényeg inkább az, hogy passzoljanak a kerti bútorhoz és otthonunk stílusához.

Ennek a XI. kerületi lakásnak a tetőteraszára például remek választás ez a kék levélmintás szőnyeg.

Még több képért kattintson a fotóra!

A boho stílus természetesen itt is hódít, ehhez a legjobb, ha akár több szőnyeget is terítünk egymás tetejére.

Ha a visszafogottabb, minimalista vagy kortárs stílust kedveljük, akkor pedig egy ilyen járólap mintás vinyl szőnyeg lehet az ideális választás.

Járólappal

A leggyakoribb megoldás természetesen az, ha a teraszt járólappal burkoljuk. A járólap az egyik legkönnyebben tisztítható teraszburkolat, de a választásnál figyeljünk arra, hogy kültéri, fagyálló és csúszásmentes verziót vásároljunk.

A járólapok tekintetében idén elsősorban a földszíneket felvonultató, égetett kerámiák lesznek az igazán trendik, mint amilyen ennek a pécsi családi háznak a teraszán is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ezekből azonban nem muszáj mindenáron egy színűt vásárolnunk. Választhatunk akár 3-4 féle színt is, amit tetszés szerinti mintában rakhatunk le.

És nem lőhetünk mellé a pepitával sem, ami voltaképpen soha nem megy ki a divatból, és idén átlósan rakva hódít.

Festéssel

A már betonlapokkal, kőlapokkal, téglával vagy fával burkolt teraszpadlót akár festéssel is felújíthatjuk. Festhetünk úgy, hogy ezáltal egy minta alakuljon ki,

lefesthetjük az egészet egyszínűre egy élénk színű festék matt verziójával,

vagy rétegezhetünk egymásra egyre sötétebb árnyalatokat, ami később patinás hatást eredményez majd.

Külföldi képek forrása: freshome.com

 

Hozzászólások