Varázslatos vidéken, az Orfűi-tó mellett

Ingatlantájoló.hu 2019.06.19 13:48:43

A Balaton mellett érdemes más vízparti üdülőhelyeket is felfedezni. Korábban már bemutattuk a Velencei-tó és a Tisza-tó ingatlankínálatát, most nézzük, milyen üdülőket találunk Orfűn!


 

Az orfűi tórendszer úgy alakult ki, hogy a 60-as években, a Mecsek oldalából folyó karsztvizet egy völgyzáró gáttal felfogva felszíni víztározót hoztak létre. Így 4 tó született, a legnagyobb az Orfű területén található Pécsi-tó és a harmadik legnagyobb a szintén Orfűn található Orfűi-tó fürdésre, horgászatra és vízisportokra egyaránt alkalmas.

Kép forrása: wikipedia

A második legnagyobb, a Herman Ottó-tó részben Orfű, részben Kovácsszénája településeken helyezkedik el, és itt hal- és madárrezervátum található. A legkisebb, Kovácsszénájai-tó Kovácsszénáján helyezkedik el, és horgásztóként funkcionál.

Mi most a két fürdésre is alkalmas tó partján, Orfű településen kutattunk nyaralóingatlanok után, és rengeteg építési telket, retró nyaralót, illetve luxus családi házat, és új építésű házat is találtunk. Lássuk a legszebbeket!

Álomház az Orfűi Malmok szomszédságában

A Malommúzeum szomszédságában, az Orfűi-tó közelében található ez az 1930-ban épült rusztikus családi ház, mely felújítása után építészeti díjat is nyert. Az ingatlan egy 3 szobás családi házból és egy vendégházból áll, így befektetésnek is kiváló.

Még több képért kattintson a fotóra!

Retró stílusban felújított nyaraló a Pécsi-tó partján

A Pécsi-tó partján, a D szektorban áll ez a kétszintes nyaraló, melyet vidám színekkel, retró stílusban újítottak fel. Az épület alsó szintjén amerikai konyhás nappali és fürdő, emeletén egy szoba és még egy fürdő található. Mindkét szint rendelkezik terasszal is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Stéggel, a part közvetlen közelében

Szintén a D szektorban áll ez a nyaraló, melynek külsejét és konyháját már felújították. A tetőtér beépítéses nyaralóban a nappalin kívül még 4 szoba található, az épület légvonalban mindössze 40 m-re található a parttól, és egy stég is tartozik hozzá.

Még több képért kattintson a fotóra!

Teraszos apartman pár percre a strandtól

Egy apartmanház földszintjén található ez a kétszobás apartman, mely jelenleg még 2 egyszobás apartman külön bejárattal, de összenyitható. Az apartmanház panorámás, közös udvarán játszótér, szalonnasütő, napozóterasz található.

Még több képért kattintson a fotóra!

Most épülő ház 200 m-re a Pécsi-tótól

Mindössze 5 perc sétatávolságra a Pécsi-tótól épül ez az A+ -os családi ház, mely egyelőre még csak terveken létezik, így még sok mindenen lehet változtatni. Az ingatlan jelenlegi terv szerint kétszintes, 4 hálószobás, 2 fürdőszobás lesz. Megvásárlásához CSOK igénybe vehető, így akár ide is költözhet egy család, ha a szülők munkája nem helyhez kötött.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások