Van még új a nap alatt, ha fejtámlákról van szó!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.03 15:16:16

Blogunkban többször írtunk már dekoratív, ugyanakkor könnyen elkészíthető fejtámlákról. Nos, tudunk még újat mutatni.


 

Aki valami egyedire vágyik hálószobájában, már nem olyan ágyat vásárol, aminek fejtámlája van, és nem is vesz készen fejtámlát, inkább készít egyet. A házilag elkészíthető fejtámlák nemcsak egyediek, de nagyon egyszerű elkészíteni őket. A táblafesték-, tapéta-, laminált padló fejtámla után, most megint mutatunk egy csokorra való ötletet.

Fonalgrafika

A fonalgrafika igen népszerű mostanában, bármilyen dekorációról legyen is szó, bár leginkább képek készülnek ezzel a technikával. Fejvéget is készíthetünk azonban így, ha 4 lécből összeütünk előbb hozzá egy kellően nagy keretet. A minta innentől kezdve már kizárólag rajtunk múlik.

Akárcsak egy rongyszőnyeg

Természetesen egy kész rongyszőnyeget is erősíthetünk a falra, de az előbbi technikánál leírt keretre fonalgrafika helyett szőhetünk is a rongyszőnyeghez hasonló módon.

Tűzött fejtámla

Vannak, akiknek fontos, hogy fejtámlájuk ne csak mutatós, de puha is legyen, hiszen szeretnek az ágyban ülve olvasni vagy TV-t nézni. Nekik ajánlott az évek óta trendi tűzött fejtámla, ami nemcsak készen vásárolható meg, de házilag is elkészíthetik az ügyesebbek. Ennek a székesfehérvári családi háznak a hálószobájába is ilyen fejtámlát választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Puha párnákkal

Aki a tűzött fejtámla elkészítésébe nem mer belevágni, annak ajánljuk ezt a párnás megoldást. A párnákon kívül csak néhány bőr szíjra, és egy réz csőre lesz szükség, ami készülhet másból is, lehet akár egy készen vásárolt függönykarnis is.

Parkettát a falra!

Múltkori bejegyzésünkben már megmutattuk, milyen, ha nem állunk meg a laminált padlóval a földön, hanem tovább rakjuk a falra fejtámlának, most ugyanezt megtehetjük parkettával is. Halszálka mintában a legmutatósabb.

Fa mozaik

Nem is annyira ügyesség, hanem inkább sok türelem kell ehhez a fa mozaik fejtámla elkészítéséhez. A kis kockákat furnérlemezből vághatjuk ki, keressünk minél erezettebb mintákat, hogy a végeredmény mutatós legyen.

Farönkökből

Hasonló fejtámlát készíthetünk szeletelt farönkökből, amelyeket ma már sok hobbi boltban megvásárolhatunk. Elkészítése ezért valamivel egyszerűbb, ugyanakkor remekül mutat majd rusztikus hálószobákban.

Fonott gyékény szőnyegből

Az utóbbi években virágzó boho stílus újra divatba hozta a gyékény- vagy más természetes anyagból készült fonott szőnyegeket, tányéralátéteket, kiegészítőket. Ezekből mintát kivágva, könnyen alkothatunk fejtámlát is.

Külföldi képek forrása: homedit.com

 

Hozzászólások