Tükröm, tükröm: Így használjuk a tükröket a lakberendezésben!

Ingatlantájoló.hu 2018.11.08 14:52:25

Mindenki tudja, hogy a tükrök nagyobbítják a teret, és megfelelő elhelyezéssel világosabbá is tehetik a szobát. De nemcsak ezért szeretjük őket. Jól jöhetnek, ha egyensúlyt vagy épp kontrasztot szeretnénk teremteni egy helyiségben, és fókuszpontként is remekül funkcionálnak.


 

Mai cikkünkben 8 olyan lehetőséget mutatunk, ahol a tükrök nemcsak funkciójukat tekintve, hanem design elemként is megállják a helyüket.

Felfüggesztve

Ki mondta, hogy tükröt csak falra lehet szerelni? Ebben a kétmosdós fürdőszobában például térelválasztó funkciót kapott. A két egymással szemben elhelyezett mosdó közé felfüggesztett kétoldalú tükör egyszerre elválaszt és egységessé teszi a teret.

Kép forrása: houzz.com

Csempébe foglalva

A tükör a kerettel együtt válhat igazán design elemmé, fürdőszobákban azonban gyakori, hogy keret nélküli tükröket tesznek a falra. Ekkor a csempe is betöltheti a keret szerepét, de csak akkor, ha úgy van felrakva, hogy képes a tükröt funkcióján kívül, önálló design elemként kiemelni, ahogyan az alábbi fürdőszobában is látható.

Kép forrása: shapeyourminds.com

Ennek az V. kerületi lakásnak a fürdőszobájában a mutatós csempe keret nélkül is gyönyörű hátteret ad a tükörnek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tükrös gardróbajtók

A gardróbajtók gyakran tükrösek, de mennyivel izgalmasabb lenne egy gardrób antikolt tükrös ajtókkal?

Kép forrása: lindenblueblog.com

Amikor a tükör teszi egységessé a helyiséget

A tükör arra is jó, hogy egy helyiséget egységessé tegyen. Erre a gazdag mintázatú keretek a legjobbak, amelyek mintái, színei a helyiség egyéb kiegészítőin is visszaköszönnek, ahogyan az alábbi képen is látható.

Kép forrása: centertables.net

Ennek a Dohány utcai lakásnak a fürdőszobájában a tükör arany kerete remekül harmonizál az aranyra festett fallal, mintája pedig a szőnyeggel.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tükörgaléria

Ahogyan képekből, úgy tükrökből is csinálhatunk galériát. Választhatunk egyforma vagy különböző tükröket, az eredmény mindenképp izgalmas lesz.

Képek forrása: sebringdesignbuild.com és pinterest.com

Amikor a természet a tükörben folytatódik

Egy gyönyörű tájra panorámás helyiségben érdemes olyan helyre tükröt tenni, ahol a kilátás is visszatükröződhet. Ilyen helyre olyan tükröt válasszunk, aminek a kerete kiegészíti a természetet, erre tökéletesek a napsugaras tükrök, vagy amelyeknek a keretét indaminták, faágak teszik izgalmassá.

Kép forrása: roinaples.com

Tükrös csempe és hátfal

A tükrös konyhai hátfal nagyon menő mostanában, akár úgyis, ha csempéből készül, de a tükrös csempék a fürdőszobában is megállják a helyüket.

Kép forrása: jaiminpatel.me

Tükröződő bútorok és kiegészítők

Persze nemcsak tükrökkel játszhatunk, sokféle tükröződő felületű bútor vagy dísztárgy lehet a dekoráció része. Ennek a budaörsi családi háznak az amerikai konyhás nappalijában például sok izgalmas tükröződő felület van a mozaikcsempétől, a konyhai eszközökön át a függő dekorációig.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások