Te is szeretnél egy kávésarkot a konyhádba? Mutatunk néhány tippet a kialakításához!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.23 15:05:11

Akár kávérajongó vagy, akár csak a vendégeidet szereted elkényeztetni egy kávékölteménnyel, egy kávésarokban nemcsak ízlésesen tárolhatod a kávékészítéshez szükséges eszközöket, de akár a konyhád fókuszpontja is lehet.


 

A kávét sokan szeretik az íze, az illata miatt, de a különleges trópusi növény, és a belőle készült ital design elemként is gyakran megjelenik a konyhákban, ezért is nem mindegy, hogy van egy profi kávésarkunk, vagy csak egy kávéfőzőnk a pulton valahol a mikró és a kenyérpirító között.

Hogy a kávézásból mennyire csinál valaki látványosságot, vagy mennyire nem, az egyéni ízlés kérdése, mindenesetre a nyitott, dekorációnak is beillő és a rejtett és rendezett kávésarok kialakítására is mutatunk néhány ötletet.

Ha megmutatnád, amid van

Ha a kávézás nálad valóságos rituálé, akkor biztosan adsz arra, hogy szép, minőségi kávéfőződ legyen, és ízléses kávéskészleted, kiegészítőid. Az ilyet persze meg kell mutatni. A legjobb ehhez egy külön tálalószekrény a konyhádban, lehetőleg külön falon az összefüggő konyhaszekrénytől, azzal szemben vagy akár egy sarokban.

Képek forrása: decoist.com és decoholic.org

Ennek a gyáli családi háznak a konyhájában például az oldalsó keskeny polcos szekrény tökéletes erre.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha elég nagy a konyhád, ez lehet egy szélesebb szekrény, és kapcsolódhat hozzá egy kisebb asztal vagy pult is székekkel. Ennek a pestújhelyi családi háznak a konyhájában például van egy sziget és egy külön kisszekrény is, a nappalit elválasztó keskeny falnál. Ez kávésaroknak pont ideális lenne, különösen, hogy nem messze tőle egy kis asztal is van két székkel.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha kevés a helyed, egy kisebb szekrényke is megteszi, ha pedig fontos a mobilitás egy zsúrkocsin is helyet kaphat az egész szett.

Kép forrása: dianeheileman.com

Ha inkább elrejtenéd

Van, aki egyszerűen nem szereti, ha a háztartási gépek elől vannak, hanem inkább mindent a szekrényekbe pakol, és így sok szabad helye marad a pulton. Szerencsére ma már nagyon kreatív kávésarkokat lehet kialakítani szekrényekbe zárva is úgy, hogy ha szeretnénk egy pillanat alatt nyitottá válhatnak.

Ehhez ideális például ez a kihúzhatós megoldás.

Kép forrása: homedit.com

De egy bárszekrény vagy egy szekrényből kihúzható polc is tökéletes. Akár oldalra becsúsztatható ajtókkal, vagy egy lehúzható rolóval is.

Képek forrása: homedit.com

Ha a high-tech megoldások híve vagy

Van, aki szereti, ha a konyhájában nemcsak hogy minden csúcstechnológiás, de beépített is. Szerencsére ma már a beépített sütők és mikrók mintájára, beépített kávéfőzőt is lehet kapni.

Ennek a kecskeméti családi háznak a konyhájában is ilyet láthatunk, ráadásul pont ideális helyen, a félsziget végében. A kávézáshoz szükséges kiegészítőket pedig egy rolós tároló rejti.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások