Szuper ötletek az üres sarkok lehető legjobb kihasználására

Ingatlantájoló.hu 2018.11.05 14:47:13

Ugye mindenkinek a lakásában van egy üres sarok, amit egyszerűen nem tud mire használni, vagy ha használni nem is szeretné, jó lenne legalább valamivel feldobni?


 

Adunk néhány ötletet, amivel az üres sarkokból is ki lehet hozni a maximumot!

Ha kevés a tárolóhely

A legpraktikusabb persze az, ha valamilyen tároló funkciót adunk a saroknak, különösen, ha amúgy is hiányt szenvedünk tárolóhelyből. Készülhet ide beépített szekrény vagy könyvespolc, amely akár térelválasztó funkciót is betölthet.

Kép forrása: decoist.com

Olvasósaroknak

Az üres sarkok kihasználására az egyik legtipikusabb módszer, hogy ideállítanak egy állólámpát, ami önmagában is mutatós lehet, de ha már itt van, miért ne tehetnénk ide egy fotelt, egy szófát, egy kis asztalkát, vagy egy kis könyvespolcot, hogy kényelmes olvasósarkunk lehessen? Ennek a vecsési családi háznak a nappalijában például nagyon hangulatos olvasósarkot alakítottak ki.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy nagy cserepes növénnyel

Persze nem muszáj, hogy a saroknak funkciója is legyen. Jobb ötlet hiányában, sokan próbálják az unalmas, üres sarkokat szobanövénnyel feldobni, ami remek választás, csak arra figyeljünk, hogy kellően nagy és mutatós növényt válasszunk egy szép kaspóban.

Kép forrása: thespruce.com

Dolgozósaroknak

Ha eddig nem tudtuk, hova tegyük az otthoni irodánkat, most megoldhatjuk a problémát. Nincs az a kicsi sarok, amiből ne lehetne dolgozósarkot csinálni, ha másképp nem úgy, hogy direkt ide, méretre szabatunk egy asztallapot.

Ennek a székesfehérvári lakásnak a hálószobájában például remek dolgozósarkot alakítottak ki.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy hely a gyűjteményünknek

Ahogyan asztallapot, úgy polcot is szabathatunk a sarokba, ami helyet adhat egy különleges gyűjteménynek. Ha gyűjteményünk ennél nagyobb helyet kíván, egy vitrint is tehetünk a sarokba.

Kép forrása: furnituredealer.net

Hely a függőfotelnek

A függőfoteleket mintha kifejezetten az üres sarkokra találták volna ki. Ha máshová akasztjuk őket, el sem lehet férni tőlük rendesen, egy sarokban azonban kényelmesen elférnek, és még fel is dobják azt.

Képek forrása: pinterest.com

 

Hozzászólások