Süssünk, főzzünk a kertben!

Ingatlantájoló.hu 2019.04.10 14:51:54

Ha már olyan szerencsések vagyunk, hogy van kertünk, elengedhetetlen, hogy legyen valami sütő-főző alkalmatosság is a kertünkben. Lehet ez egy modern kerti konyha, egy rusztikus kiülő kemencével, egy grill vagy csak egy bográcsozóhely. A lényeg az, hogy tavasztól őszig, a főzés ne csak az étkezéshez nélkülözhetetlen konyhában való pepecselést, hanem a családdal, barátokkal a szabadban együtt töltött időt, társasági eseményt is jelentse.


 

Jöjjön hát most néhány kerti konyhás, grillezős, kemencés ház inspirációnak az Ingatlantájoló kínálatából!

Grillezővel és bográcsozóval Szentendrén

Szentendrén, a HÉV közelében áll ez a tágas családi ház, melynek udvarán egy grillező és egy bográcsozóhely is helyet kapott. A pergolával körbevett helyen, egy hintaágyon pihenve figyelheti a szakács az ételt, a pergola alján végigfutó padok, pedig a baráti beszélgetéseknek adhatnak helyet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Modern konyhával a teraszon, Hévízen

Ha fedett teraszon, legalább 2, de inkább 3 oldalról körülvett helyen alakítunk ki konyhát, akkor akár a legmodernebb gépek is bele kerülhetnek. Ennek a hévízi családi háznak a két oldalról nyitott teraszán, egy kis beugróban kapott helyet a konyha, amely így 3 oldalról is védve van az időjárás viszontagságaitól. A konyha annyira szép, hogy akár bent is lehetne, és gyakorlatilag csak annyi különbözteti meg a benti konyhától, hogy az lényegesen nagyobb, és még több extrával van felszerelve.

Még több képért kattintson a fotóra!

Rusztikus konyha kemencével Hegymagason

Hegymagas a Balaton-felvidék egyik legszebb települése, egy Balaton-felvidéki házhoz pedig mi más illene jobban, mint egy rusztikus kerti konyha kemencével. Az autentikus, nádtetős házba belépve sem kell csalódnunk, hiszen a ház melegét a nappaliban egy búboskemencére emlékeztető kandalló adja, kint a tornác előtt pedig egy sparheltet is találunk. A kemencének helyet adó, panorámás nyári konyhában fatüzeléses tűzhelyet, faszenes grillezőt és melegvizes mosogatót, valamint egy szép asztalt padokkal is találunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fűszernövénykerttel Kecskeméten

Ez a Kecskemét katonatelepi családi ház is egy szép, rusztikus kerti konyhát kapott, egy külön szaletli alatt, különlegessége, hogy ez egy fűszernövény kerttel is kiegészül, így legalább a fűszerekért nem kell a házba szaladgálni főzés közben. A tágas családi ház nappali + 3 hálószobával és 2 fürdőszobával várja új lakóit.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kültéri konyha sörcsappal Érden

A kerti konyhába persze ugyanúgy, mint egy bentibe bármit beépíthetünk, amit csak szeretnénk. Ennek az érdi családi háznak a kerti konyhája például sörcsapot is kapott. A konyhát a pinceszinten a földszinti terasz alatt helyezték el, így fedett és 3 oldalról is védett, ugyanakkor kiülős része már szép világos és mindössze néhány lépésre van a jakuzzitól.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások