Stílusos ötletek kis hálószobákra

Ingatlantájoló.hu 2019.03.05 14:57:03

Egy kicsi lakásban általában a hálószobán spórolnak a legtöbbet, amit ezek után nem könnyű berendezni úgy, hogy az ágyon kívül még bármi is elférjen. Pedig tároló bútorokra itt is szükség van. Mutatunk néhány praktikus ötletet!


 

Ha kicsi a hálószobánk, kénytelenek leszünk galériaágyban, lenyitható ágyban, rejtett tárolókban és nyitott polcokban gondolkodni. Elhoztuk a legjobb ötleteket, amelyek még stílusosak is!

Tegyük az ágyat dobogóra

Az egyik legjobb ötlet a dobogó, így ugyanis a dobogóba rengeteg fiókot rejthetünk, sőt minden egyes, dobogóra vezető lépcsőfok is rejthet egy-egy fiókot. A dobogó különösen akkor jó megoldás, ha a szekrények elférnének ugyan, de így sokkal nyitottabb, levegősebb szobát kapunk.

Vagy rejtsük el az ágyat a dobogóban

Másik megoldás, ha nem az ágyat tesszük a dobogóra, hanem az ágyat húzzuk ki a dobogóból és a tetejére helyezünk minden más bútordarabot. Ez különösen akkor praktikus, ha nincs külön hálószobánk, és a szobát inkább nappaliként használnánk, és csak éjszakára alakítanánk át hálószobává.

Nyitott polcokkal és nagy ablakokkal

Ha szeretnénk egy kis plusz tárolóhelyet, ugyanakkor fontos, hogy a hálószoba világos és levegős maradjon, akkor jó, ha nagy ablakaink vannak, és néhány nyitott polcot, lebegő polcot is felszerelünk, akár az ágy fölé, ha másutt nem fér.

Ha nincs külön hálószobánk, akkor a lebegő polcok helyett a térelválasztó polc a legjobb megoldás, ahogyan ebben a XIII. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ablakot a hálószoba és a szomszédos helyiség közé!

Ha nincs elég nagy ablakunk, azzal is tágasabbá tehetjük optikailag a teret, hogy a hálószoba és a szomszédos szoba közé is teszünk egy ablakot.

A galéria jó megoldás lehet

13 négyzetméter még hálószobának is kevés, nemhogy egy egész lakásnak. Ebbe a lakásba azonban minden belefért. A háló a galérián kapott helyet, a nappaliban pedig még egy függőágy is elfért.

Bár ez az I. kerületi lakás nem 13, hanem 43 négyzetméteres, a háló mégis a galérián kapott helyet. A nappali egy kellően levegős, és a picike hálórészt sem érezzük túlzsúfoltnak, a gyönyörű korlátnak köszönhetően.

Még több képért kattintson a fotóra!

Használjuk az ablakpárkányt, vagy épp a fejtámlát éjjeliszekrény helyett

A kis hálószobákban legtöbbször nem fér el az éjjeliszekrény. Helyette kiválóan hasznosíthatjuk az ablakpárkányt, különösen, ha az ágyat hely hiányában amúgy is az ablakhoz kell tolni.

De ebben a lakásban például a fejtámla pótolja az éjjeliszekrényt, sőt az olvasólámpákat is erre szerelték fel, az ágy alatti dobogó ráadásul praktikus, kihúzható ülőkéket rejt.

Nagy szekrény helyett ruhaállvánnyal

Az ágyon kívül a gardróbszekrény az, ami még rengeteg helyet foglal el a hálószobában, ezt helyettesíthetjük egy sokkal levegősebb ruhaállvánnyal is.

Fessük fehérre!

A kis hálószobákat nemcsak az a vád éri gyakran, hogy túlzsúfoltak, hanem az is, hogy sötétek. Egy picike hálószoba sokkal nagyobbnak és világosabbnak fog látszódni, ha falait fehérre festjük, ahogyan ebben a VI. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Azonban ne gondoljuk azt, hogy a fehér szín az egyetlen lehetőségünk. Bármilyen világosabb szín jó, egészen addig, amíg a falakat és a mennyezetet is egyformára festjük.

Természetesen az is szép, ha kiemelünk egy falat, mondjuk tapétával, vagy látszó téglafallal.

És a fekete-fehér is nyerő páros, különösen, ha egy kis arannyal is feldobjuk.

Külföldi képek forrása: homedit.com és pinterest.com

 

Hozzászólások