Provence-i hangulat Magyarországon

Ingatlantájoló.hu 2019.01.21 13:48:08

A provence-i stílus nagyon népszerű lett az utóbbi években Magyarországon, és kissé háttérbe is szorította a 90-es évek végének, 2000-es évek elejének sztárját: a mediterrán stílust. S bár a provence-i stílus is mediterrán, a dél-franciaországi otthonok enteriőrje mégis más képet mutat, mint a nálunk mediterrán stílusként elterjedt, inkább csak az olasz-, spanyol otthonokra jellemző berendezés.


 

A provence-i stílus a hagyományos értelemben vett mediterránnal ellentétben nélkülözi a sötétbarnát, a narancsos, vöröses árnyalatokat és az élénk színeket. Helyette sokkal visszafogottabb fehéret, piszkos szürkét, és minden színnek a füstös, kopottas árnyalatát használja előszeretettel. Tévhit, hogy a provence-i stílusra jellemző a levendula minta, és a levendula lila árnyalata. Való igaz, hogy Provence régió a levendulamezőiről híres, ez azonban az enteriőrben egyáltalán nem jelenik meg.

Nézzük most a legszebb provence-i hangulatú otthonokat az Ingatlantájoló kínálatából!

Napfényes otthon Győrben

Győr Kisbácsán található ez a tágas, napfényes családi ház, mely 1998-as átépítése során nyerte el mai formáját. A nappali + 3 hálós, 104 nm-es családi ház déli tájolásának köszönhetően rendkívül világos, elosztása kiváló. Ablakai hőszigetelt fa nyílászárók, fűtéséről gázkazán és egy kandalló is gondoskodik. Padlóburkolata a szobákban hajópadló, a többi helyiségben járólap, ami hangulatos, provence-i stílusú berendezéssel egészül ki.

Még több képért kattintson a fotóra!

Parasztházhoz épített provence-i stílusú ház Kötcsén

A provence-i stílus és a magyar parasztházak külső és belső megjelenése egyáltalán nem áll távol egymástól, és a Balaton környékén mindkettő megtalálható. Itt, a Balatonszárszótól 8 km-re fekvő Kötcsén találtuk ezt a szépen felújított parasztházat, melyhez egy provence-i stílusú házat építettek. Az akár két generációnak is ideális otthon 4 szobával, 2 fürdőszobával + külön WC-vel és egy egyedi konyhával várja új lakóit.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kétgenerációs családi ház Budaörsön

Két különálló lakás található ebben a 2017-ben épült budaörsi házban, mely külsőre inkább modern, és csak zsalugáterei utalnak a provence-i stílusra, belső terei azonban egyértelműen tükrözik a provence-i stílus, igaz, egy kicsit melegebb mediterrán hangulattal kiegészülve, ami részben a bútorokon, részben a padló- és konyhapult burkolaton mutatkozik meg. A két lakás két külön szinten található, mindkettőhöz hatalmas terasz is tartozik.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások