Profi konyhaelrendezési tippeket mutatunk!

Ingatlantájoló.hu 2019.01.24 14:51:23

Konyhánk lehet párhuzamos elrendezésű, L- vagy U-alakú, szigettel vagy anélkül, de mindezeknek semmi jelentősége nincs a praktikum szempontjából, ha a szekrények, fiókok, nagyobb konyhai gépek, nem a megfelelő helyre kerülnek.


 

Akár most építkezünk, akár konyhafelújítást tervezünk, fontos, hogy olyan konyhánk legyen, ahol minden kézre esik, hogy gyorsabban végezzünk a konyhai teendőkkel, és több időt tölthessünk szeretteinkkel. Az álomkonyha mindannyiunk képzeletében gyönyörű, de mindez mit sem ér, ha nem funkcionális. Ezért először tervezzük meg, milyen konyhában lenne a konyhai munka a leghatékonyabb, majd ezt követheti a design. Akár új konyhát tervezel, akár egy albérlet konyháját szeretnéd élhetőbbé tenni, most következő tippjeink biztos, hogy hasznosak lesznek.

Tegyünk fiókos szekrényeket a tűzhely jobb és bal oldalára is

Jó, ha a tűzhely mindkét oldalán van szabad pult felület, de még jobb, ha az alatt lévő szekrények fiókosak. Tegyük ezekbe a főzéshez használt edényeket, hogy mindig kéznél legyenek, a fiókos elrendezés pedig azért jó, mert így felülről átláthatjuk őket, és sokkal könnyebb kivenni azt, amelyikre szükségünk van. Ha a polcos szekrény már adott, és nincs lehetőségünk lecserélni, szerezzünk be hozzájuk kosarakat, amiket, akárcsak a fiókokat kihúzhatunk.

A főzőlap alatt és mellett is fiókos szekrények vannak ennek a debreceni családi háznak a gyönyörű konyhájában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Nevezzünk ki egy szekrényt a nagyobb konyhai gépeknek

Robotgépből, turmixgépből, párolóból vásárolhatunk egész kicsi, egyszerűbb darabokat is, és olyat is, amihez sok kiegészítő jár, és nagy helyet foglal. Az ilyen gépeknek nem kell feltétlenül a pulton lenniük, ha nem használjuk őket gyakran, a szekrényekben viszont nem biztos, hogy van olyan magas polc, fiók, ahol elférnek. Tervezzünk be egy szekrényt nagyobb fiók vagy polcmagassággal kifejezetten ezeknek a gépeknek.

Kép forrása: pinterest.com

A szemetes legyen közel a mosogatóhoz

Sokan valóban a mosogató alatti szekrényben is tartják, de egy magasabb vagy pedálos szemetes nem biztos, hogy befér a mosogató alá. Ha nem szekrényben tároljuk, akkor is figyeljünk arra, hogy közel legyen a mosogatóhoz, hiszen meggyorsítja a mosogatást, ha a kidobni kívánt ételmaradékokkal nem kell messzire gyalogolnunk.

Ennek az I. kerületi lakásnak a konyhájában praktikus egyajtós szekrény kapott helyet a mély tálcás mosogató alatt.

Még több képért kattintson a fotóra!

A szedőkanalak, fakanalak, evőeszközök és fűszerek kerüljenek a felső fiókokba

A felső fiókok laposabbak, így ide nagyobb dolgok nem is férnének be, mellesleg itt mindig kézre esnek majd a szedőkanalak, fakanalak és az evőeszközök. Ahhoz, hogy könnyen megtaláljunk mindent, használjunk fiókelosztókat is. A fűszereknek is nagyon praktikus hely a felső fiók, ha van annyi fiókunk, hogy egyet fel tudunk szabadítani erre a célra. Így mindig könnyen elérjük azt a fűszert, amire épp szükségünk van, anélkül, hogy a többit ki kellene pakolni, vagy véletlenül felborítanánk egy polcos szekrényben.

Kép forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások