Praktikus beltéri fűszerkertek kis helyen

Ingatlantájoló.hu 2019.05.08 04:10:48

Ha van kertünk, nem hiányozhat belőle egy kis fűszerkert, de akinek nincs kertje, annak sem kell lemondania arról, hogy ételeit mindig friss fűszerrel ízesítse. A fűszerkert a konyhánkban is helyet kaphat, és ha van kertünk, akkor is hasznos lehet, hogy a beltéri fűszerkertben egész évben elérhetőek kedvenc fűszereink.


 

Erről a lehetőségről még annak sem kell lemondania, akinek kicsi a konyhája. Mutatjuk, hogyan lehet fűszerkertünk akár a legkisebb helyen is.

Egy cserépben

Sok helyet spórolhatunk például, ha egy nagyobb edénybe ültetünk több fűszernövényt. Bár elég távoli a kép, azért látszik, hogy ennek a III. kerületi lakásnak a konyhájában is ezt a megoldást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Függő fűszernövények

A makramé mostanában úgyis trendi, készíthetünk függő virágtartókat. És ahogyan virágok, úgy fűszernövények is kerülhetnek bele, ráadásul a konyhapulton sem foglalnak majd helyet.

Függőleges fűszerkert

A függőleges kerteket kifejezetten kis helyekre találták ki. Ültethetünk beléjük fűszernövényeket is.

Bögrekert a falon

A lyukacsos fali tárolók nemcsak a műhelyben állják meg a helyüket, vagy az íróasztal fölött. Kampókkal bögréket is akaszthatunk rájuk, amelyekbe fűszereket ültethetünk.

Az ablakba

Sokan teszik fűszernövényeiket az ablakba. Ha van a konyhánkon olyan ablak, amit nem nyitogatunk, akkor egy függönyrúdra is felakaszthatjuk vagy egy üvegpolcra is tehetjük őket.

Még egy függőleges-függő ötlet

Ha a mennyezeten sincs sok hely, akkor próbálkozzunk egy ilyen többszintes függőkerttel.

Eresz kert

A fali függőleges kertet kialakíthatjuk ereszekben is. Ha a falat táblafestékkel festjük le, a feliratozás is egyszerű lesz.

Kint is bent is

Ha szeretnénk a kinti fűszerkertünket télen is használni, akkor ültessük egy ládába, így télire könnyen bevihetjük. Ennek a XIII. kerületi lakásnak az erkélyén is egy ilyen fűszerkert kapott helyet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: homedit.com

 

Hozzászólások