Párban egy mini házban! Így lehet békében együtt élni néhány négyzetméteren

Ingatlantájoló.hu 2019.02.19 15:32:34

Lakva ismerszik meg az ember, tartja a mondás, és biztos, hogy a párkapcsolatok egyik legnagyobb próbatétele az összeköltözés. Azonban még a legedzettebb, régóta együtt élő párokat is próbára teheti egy mini házba költözés, ahol az intim szféra sokkal kevesebb négyzetméterre korlátozódik.


 

Pedig a mini házak, egyre elterjedtebbek külföldön, és a jelenlegi ingatlanárak mellett várható, hogy Magyarországon is lesznek páran, akik bevállalják ezt az opciót, de legalábbis biztosan sokan költöznek majd albérletből első saját lakásként egy kis garzonba. Mindazonáltal, hogy ezek az otthonok gazdaságosan fenntartható és környezetbarát lakhatást kínálnak, az életteret is jelentősen csökkentik, teret adva ezáltal a konfliktus forrásoknak.

Hogyan lehet mégis békében élni, és egészséges párkapcsolatot fenntartani kb. 20-30 négyzetméteren? Mai cikkünkben erre kerestük a választ.

Tárolás

A mini házak tervezésénél az egyik legfontosabb megoldandó probléma, hogy elegendő tárolóhelyet tervezzenek. Ez kiemelten fontos akkor, ha egy pár költözik egy aprócska otthonba. A külön gardrób egy nagyobb lakásban is jól jöhet, de itt sem lehetetlen, erre bizonyíték ez a „Moon Dragon” (Hold sárkány) névre hallgató házikó, melynek tetőtéri hálószobájába két gardróbot terveztek. Hogy mindez elférjen a mini ház egy 1,68 méteres félköríves, magasított tetőt kapott.

Ebben a VI. kerületi 28 nm-es lakásban gardróbszekrények kaptak helyet a galéria alatt.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy saját szoba

Lehetetlenségnek tűnik, hogy egy mini házban valakinek saját szobája legyen, ebben a 26 nm-es mini házban azonban létrehoztak a közös nappali-konyha-tetőtéri hálószobán kívül egy külön szobát, ami egy lehajtható ággyal hálószobává vagy dolgozószobává alakítható, aszerint, hogy pihenni vagy dolgozni szeretne nyugodtan, aki egy kis egyedüllétre vágyik.

Ennek a VII. kerületi lakásnak a hálószobájából egy nagyobb gardrób nyílik, ami akár külön szobának is használható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha már falra mászunk a másiktól

Egy ilyen kis otthonban nem árt, ha olyan hobbink van, ami nem szorít minket a négy fal közé. Bármilyen szabadtéri tevékenység megteszi, különösen, ha a közelben végezhetjük. Ennek a mini otthonnak a külső oldalaira például mászófalat terveztek, így csak az ajtón kell kilépnünk, ha sportolni szeretnénk.

Külföldi képek forrása: curbed.com

 

Hozzászólások