Nincs többé kifogás a mozgásra! Egy jógaszoba szinte bárhol elfér!

Ingatlantájoló.hu 2018.10.19 13:50:23

Nem mozgunk, mert messze van az edzőterem. Nem mozgunk, mert bár közel van az edzőterem, valahogy mindig esik az eső. Nem mozgunk, mert nincs pénzünk és helyünk egy otthoni edzőteremre. A kifogásoknak vége! Itt az ideje, hogy egy jógaszobát alakítsunk ki otthonunkban.


 


Nem kell hozzá nagy hely

Hogy mi a legjobb a jógában? Az, hogy kb. egy matrac kell csak hozzá, így egy sarok is elég, ahol nyugodt körülményeket tudunk biztosítani. De ha van egy kihasználatlan kicsi szobánk, alagsorunk vagy tetőterünk, akkor külön jógaszobát is kialakíthatunk, és még csak nem is fog annyiba kerülni, mint egy otthoni edzőterem.

Kép forrása: freshome.com

És nem is kerül sokba

A jógaszobához egy matracon kívül nem nagyon kell semmi, persze lehet még venni különböző kiegészítőket, esetleg néhány dísztárgyat a zen hangulatért, de ezek nem kerülnek sokba. A jógaszoba berendezésénél alapelv a minimalizmus, így nem kell rá sokat költenünk, inkább figyeljünk a megfelelő színekre és anyagokra. Jó, ha nem hidegpadlós helyiségben alakítjuk ki a jógaszobát, legjobb valamilyen természetes burkolat, és egy megnyugtató szín a falak festéséhez.

Kép forrása: thejourneyjunkie.com

A jógát bárki bármikor elkezdheti

Sok sztereotípia él a jógával kapcsolatban. Sokan azt gondolják, hogy ez csak szuperhajlékonyaknak való, és sokan azért nem választják, mert nem kifejezetten aerob mozgásforma, vagy éppen nem lehet vele izmokat építeni. Az igazság azonban az, hogy kiváló kiegészítő mozgás lehet azoknak is, akik inkább ezeket részesítenék előnyben.

Jógázni bármikor nekiállhatunk

Hány és hány kondi szoba épült már meg úgy, hogy végül kihasználatlan maradt. Egy jógaszobánál nem kell ettől tartanunk. Míg egy edzésnek nehezebben állunk neki, addig jógázásra könnyebben találhatunk 10-20 percet. És ha egy jógaszobát végül még sem használunk, akkor könnyebben átalakíthatjuk bármilyen más helyiséggé.

Tágas családi ház jógaszobával Mosonmagyaróváron

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár másra is használhatjuk

A jógaszoba azért is hasznos, mert az edzőteremmel ellentétben másra is használhatjuk, ha épp nem jógázunk. Lehet benne meditálni, félre lehet vonulni olvasni, de egy laza estét is eltölthetünk itt a barátainkkal, ha beszerzünk néhány ülőalkalmatosságot.

Kép forrása: pinterest.com

 

Hozzászólások