Nem kell a TV-t bámulnod, ha nincs bekapcsolva!

Ingatlantájoló.hu 2018.06.22 13:50:31

Az elmúlt néhány évtizedben a TV éppúgy a szobák berendezési tárgyává vált, mint bármelyik bútordarab, sőt sok helyen ez lett a fókuszpont. Mindez nem zavarja különösebben azokat, akik szeretnek TV-t nézni, sőt legtöbbször ki sem kapcsolják a készüléket. Akik azonban nem nézik állandóan, azok lehet, hogy nem látják szívesen kikapcsolt állapotában.


 

Valljuk be, a TV egy minimalista otthonban akár a szoba dísze is lehet, de egy antik bútorokkal berendezett lakásban kifejezetten rontja az összképet. Szerencsére ma már sok megoldás létezik az elrejtésére, mutatjuk a legjobbakat!

Kép forrása: addicted2decorating.com

TV liftekkel

A TV liftek arra szolgálnak, hogy egy valamilyen bútorba vagy burkoló panel mögé rejtett TV-t felemeljenek, amikor azt nézni szeretnénk. A hálószobában például örök dilemma, hogy legyen-e TV, különösen, ha az ágy épp egy panorámás ablakkal szemben áll. Ebben a hálószobában azonban tökéletesen megoldották ezt a problémát az ablakpárkány alatti burkoló panelek mögé rejtett TV-vel, és a lehúzható rolók segítenek, hogy a nap se süssön a szemünkbe TV-zés közben.

Képek forrása: houzz.com

A konyha tipikusan az a hely, ahol nincs igazán hely egy TV-nek, de ha pont akkor kell főznünk, amikor kedvenc sorozatunk megy, vagy TV-s főzőműsorból főznénk, akkor jól jöhet. TV-lifttel pedig akár a konyhaszigetbe is elrejthetjük.

Tolóajtóval eltakarva

Nem lesz feltétlenül épp egy pajtaajtóra szükségünk ahhoz, hogy a TV-t egy tolóajtóval eltakarjuk, de akár azt is használhatjuk, ha a helyiség stílusához éppen az illik.

Képek forrása: houzz.com

De választhatunk ilyen modern változatot is a kedvenc családi fotóinkkal.

Kép forrása: homit.co

A tolóajtók persze lehetnek motorizáltak is. Ki gondolná, hogy ez a panel a kandallón kívül egy TV-t is rejt?

Kép forrása: houzz.com

Egy nagy művészeti alkotással

A tolóajtó persze kaphat egy nagy művészeti alkotást is, de akár az előbb említett liftes technika is felemelheti a hatalmas képet, hogy a TV láthatóvá váljon.

Képek forrása: pinterest.com

Harmonika ajtóval

A harmonika ajtók azért jók, mert nyitott állapotban sem foglalnak nagy helyet a szárnyaik, így tökéletesek egy falba süllyesztett TV eltakarására.

Kép forrása: homedit.com

Ezek az ajtók akár a süllyesztett részbe is behajthatóak, vagy kép is festhető rájuk.

Képek forrása: houzz.com

Persze egy mutatós szekrénybe is elrejthetjük a TV-t, ahogyan ennek a debreceni családi háznak a tulajdonosai is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Aki pedig inkább csak filmeket néz, választhat TV helyett projektort, ahogyan ebben a VI. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások