Nagyszerű ötletek térelválasztásra, ha kicsi a hely a lakásban

Ingatlantájoló.hu 2019.12.23 07:16:04

Azt gondolnánk, hogy térelválasztókra csak nagy helyeken van szükség, hiszen maga a térelválasztó is helyet foglal. Pedig egy kis lakásban gyakran előfordul, hogy egy helyiség több funkciót is ellát, így szükség lehet egy helytakarékos térelválasztóra.


 

Mai cikkünkben erre mutatunk néhány nagyszerű ötletet.

Kép forrása: flickr.com

Térelválasztó polccal

A térelválasztó polc azért nagyszerű ötlet térelválasztásra kisebb helyiségekben is, mert bár nem foglal kis helyet, tárolóként is funkcionál, azaz megspóroljuk vele egy másik polc helyét, ami egyébként valamelyik fal mellé kerülne. Másik előnye, hogy attól függően, hogy hogy pakolunk bele, növelhetjük-csökkenthetjük a rajta átjutó fény mennyiségét és szabályozhatjuk, mennyire lehessen átlátni a szoba egyik részéből a másikba. Ebben a XII. kerületi lakásban is ezt a megoldást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha görgőket szerelünk az aljára, tetszés szerint, könnyedén át is helyezhetjük.

Kép forrása: pinterest.com

Függő térelválasztók

Amikor a helyhiány miatt az a lényeg, hogy a térelválasztó minél kevesebb helyet foglaljon el, akkor a mennyezetre felerősített, bármilyen vékony anyagból készült térelválasztó megteszi.

Kép forrása: freshome.com

Közülük a függönynek és a rolónak az az előnye, hogy el vagy fel is lehet húzni őket. Ez a siófoki lakás például egészen egyedi térelválasztót kapott rolóval.

Még több képért kattintson a fotóra!

Lamellás térelválasztók

A fából készült, lamellás térelválasztók előnye, hogy átengedik a fényt, így ideálisak oda, ahol nem a teljes elválasztás a lényeg. Ráadásul számtalan kialakításban elérhetők, így bármilyen stílusú otthonban tökéletesen mutatnak.

Képek forrása: freshome.com

Egyedi térelválasztók

Hogy milyen egyedi térelválasztót készítünk, annak nagyjából csak a fantáziánk szabhat határt. A perforált lemezből készült térelválasztók például nagyon változatosak.

Képek forrása: freshome.com

Ennek a mosonmagyaróvári lakásnak a hálófülkéjét például bambuszból készült, perforált térelválasztóval választották le a nappaliból.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások