Nagy ötletek kis hálószobákra

Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet arra, hogy hogyan varázsolhatunk egy picike hálószobából is igazi szentélyt, ahol ugyanakkor minden szükséges holmi praktikusan elfér.

Kép forrása: pixabay.com

Egy színben

Ha a falak és az összes bútor, kiegészítő színének ugyanazt az egy színt választjuk, a helyiség tágasabbnak, rendezettebbnek tűnhet. Különösen igaz ez, ha a fehéret, a krémszínűt, a bézst vagy a halványszürkét választjuk. Sötétebb színeknél persze nem könnyű mindenből ugyanolyat találni. Az egyszínű szobába választhatunk egy kiegészítő színt, hogy a helyiség ne legyen annyira unalmas, de ez szintén nem könnyű, kivéve, ha a fehéret választjuk alapszínnek.

Éljenek a tolóajtók!

Egy kis hálószobában a tolóajtók a legpraktikusabbak, legyen szó akár a gardróbszekrények ajtóiról, akár magáról a hálószoba ajtóról.

Lebegő éjjeliszekrények

Még ha alapterületre vannak is akkorák a lebegő éjjeliszekrények, mint a hagyományosak, akkor is legalább optikailag kisebbnek látszanak. De lebegő éjjeliszekrényből egészen keskeny kivitel is beszerezhető, ami kényelmesen elfér akár a legkisebb hálószobában is.

Világítás, ami nem foglal helyet

És ha már az éjjeliszekrényünk kicsi, és nehezen fér el rajta egy asztali lámpa, és egy állólámpának sincs hely, érdemes elgondolkodnunk olyan világításon, ami nem foglal helyet. Például a falikarok, a fejtámlára csíptethető olvasólámpák és a függőlámpák remek megoldást jelenthetnek. Ebben a Váci úti lakásban falikarokat választottak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Minimalista összhatás

Gyűjtögetőknek nehéz, de ha kicsi a hálószobánk rá kell állnunk a minimalista berendezésre, legalább ebben az egy helyiségben. Ez persze nem jelenti azt, hogy minimalista stílusú bútorokat kell vásárolniuk, akkor is, ha az nem tetszik. A lényeg inkább az, hogy ne halmozzunk fel itt semmit, amire nincs valójában is szükségünk, és a dekortárgyak számát is minimalizáljuk.

Beépített tárolók mindenütt

A beépített tárolók, beépített szekrények, ágy alatti beépített tárolók például sokkal letisztultabb vonalakat adnak a szobának, ezáltal tágítják a teret, ugyanakkor rengeteg mindent elnyelnek.

Teremtsünk kapcsolatot a külső térrel

A nagy ablakok nemcsak a beáramló természetes fény nagyobb mennyisége miatt láttatják nagyobbnak a kis helyiségeket, hanem azért is, mert megnyitják a teret a külső tér felé. Ha nincs lehetőségünk nagy ablakokat beépíteni, gondolkozzunk el egy bevilágító ablak vagy üvegtégla beépítésén. Ha a hálószobánk a nappaliból nyílik, fal helyett nagy üvegajtóval is elválaszthatjuk. És az ablakokra semmiképpen se tegyünk nagy, nehéz, sötét függönyöket, helyettük inkább könnyed, légies darabokat válasszunk.

Ennek az újlipótvárosi lakásnak a kicsi hálószobája viszonylag nagy ablakot kapott, amit fehér függönyökkel díszítettek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: decoist.com

 

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

Ukrajna a harmadik világháború lehetőségére figyelmeztet

A török külügyminiszter bírálta az EU vezetőit, Fehéroroszország ellen újabb szankciókat készítenek elő. Háborús összefoglaló. 

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Cáfol a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal reagált a Balásy Gyulák miatt megemelt szolgáltatások árával kapcsolatos hírekre.

A nap cseréje

A nap cseréje

Orbán Viktor lecserélte profilképét közösségi oldalán. 

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Orbán Viktor az alaptörvény módosítása nélkül is eléri, amit akar?

Az MNB adatai szerint a forgalomban lévő készpénz állománya március végén rekordot döntött, így feleslegesnek tűnik külön bebetonozni a kápé alkotmányos védelmét.

© 2024 (v2.202102)