Mire ne sajnáljuk a pénzt, és min spóroljunk a lakberendezésben?

Ingatlantájoló.hu 2018.06.18 13:49:13

A lakberendezésben vannak alapvető darabok, amelyeket mindenképpen megveszünk, és kiegészítők, amelyekre lehet, hogy funkcióik miatt, de lehet, hogy csak dekorációs céllal áldozunk. Bármilyen berendezési tárgyról legyen is azonban szó, mindenből vehetünk drágábbat és olcsóbbat is.


 

Az ember persze, ahol csak tud, igyekszik spórolni, de vannak olyan tárgyak, amelyekből igenis érdemes a drágábbat megvenni, és amelyeknek az ára bőven visszajön, ha más berendezési tárgyakból olcsóbbat vásárolunk. Nézzük, mire érdemes költenünk, és min spóroljunk az egyes helyiségekben.

A nappaliban

Ne sajnáljuk a pénzt a kiváló minőségű, strapabíró huzattal rendelkező ülőbútorokra! Kanapét, ülőgarnitúrát hosszú távra vásárolunk, ezért fontos, hogy ne csak kényelmes és szép legyen, hanem strapabíró és időtálló is. A minőségi huzatok természetes anyagból, sűrű szövéssel készülnek, de a szintetikus huzatok között is találhatunk kiváló minőségűeket. A minőségi huzattal rendelkező ülőbútorok természetesen nagyon drágák, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindegyik jó minőségű, ami drága. Egy-egy ülőgarnitúráknak sokszor csak azért magas az ára, mert épp a legújabb design szerint készült.

Spóroljunk az alig észrevehető kisasztalokon! Ha pedig már ennyi pénzt kiadunk az ülőgarnitúrára, ne rejtsük egy szintén mutatós és drága dohányzóasztal mögé. A dohányzóasztal és a nappaliban található összes többi kisasztal, konzolasztal legyen ízléses, a helyiség egészéhez stílusában illő, ugyanakkor visszafogott és olcsó.

Az egyszerű dohányzóasztal mellett remekül érvényesül a szép kanapé ennek a pécsi lakásnak a nappalijában.

Még több képért kattintson a fotóra!

A konyhában

Ne sajnáljuk a pénzt egy strapabíró konyhaszekrényre! A konyhafelújítás nagymértékben növeli ingatlanunk értékét, de csak akkor, ha minőségi. A konyhabútoron soha ne spóroljunk! Lehet, hogy elsőre szépnek tűnik, és a belső elosztása is nagyon jó, de hiába, ha például laminált bútor esetén, a laminálás már egy év után felpuklisodik. Ha lehet, inkább fából készült konyhabútort válasszunk, ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, csináltassuk laminált lapból olyan asztalossal, akivel több ismerősünk is elégedett volt. Különösen ne spóroljunk a munkalapon, részesítsük előnyben a gránit, kvarc, fa munkalapokat.

Spóroljunk a falburkolaton! Az alsó és felsőszekrények közötti burkolat legfontosabb rendeltetése, hogy vízálló legyen, ezt pedig még a legolcsóbb csempe is tudja. Ráadásul az olcsóbb csempék közt is találhatunk igazán mutatós darabokat, vagy a legegyszerűbbeket is feldobhatjuk, ha nem a hagyományos elrendezésben rakjuk fel őket, vagy színes fugát használunk.

Minőségi konyhabútor egyszerű csempével egy Kaposgyarmati családi házban

Még több képért kattintson a fotóra!

Az étkezőben

Ne sajnáljuk a pénzt egy minőségi étkezőasztalra! Az étkezőasztalnak sok mindent kell kibírnia, különösen, ha a család hétköznapi étkezései is ennél az asztalnál zajlanak, ezért válasszunk egy lehetőleg fából készült, masszív darabot.

Spóroljunk a székeken! Teljesen felesleges drága, kárpitozott székeket vásárolnunk, az étkezőben lévő székek ugyanis akkora igénybevételnek vannak kitéve, hogy a kárpitjuk úgysem bírja sokáig. Helyettük válasszunk olcsóbb fából készült székeket, melyekre vásárolhatunk könnyen tisztítható anyagból készült ülőpárnákat, a székeket pedig bármikor átfesthetjük.

Kép forrása: awesomehome.org

A fürdőszobában

Ne sajnáljuk a pénzt minőségi szaniterekre, vízvezetékekre, csaptelepekre, vízszigetelésre! Egy csőtörés, beázás, rendkívüli plusz kiadással jár, a szanitereket pedig hosszú távra vásároljuk, ezért soha ne spóroljunk ezeken.

Spóroljunk a fürdőszobai kiegészítőkön! És ez a mosdó alatti szekrényre, fürdőszoba szekrényekre is vonatkozik. De tükörből és egyéb kiegészítőkből sem kell drágát vásárolni, így viszonylag költséghatékonyan lecserélhetjük őket, ha tönkremennek, vagy egyszerűen csak feldobnánk valamivel a fürdőszobát.

Kép forrása: homedepot.com

A hálószobában

Ne sajnáljuk a pénzt egy minőségi matracra! Életünk jelentős részét alvással töltjük, és egészségi állapotunkat jelentős mértékben befolyásolja az alvás minősége, ezért soha ne spóroljunk a matracon, de az ágyrács minősége is fontos.

Spóroljunk az ágykereten és az éjjeliszekrényeken! Az ágykeret kiválasztásánál a leglényegesebb szempont, hogy masszív legyen, ezt viszont nemcsak feltétlenül a drágább verziók tudják. Ahogy az ágykeretből, úgy az éjjeliszekrényből is felesleges drágát választanunk. Az olcsóbbak között is találunk praktikus és mutatós darabokat is.

Kép forrása: hgtvhome.com

Bármely szobában

Ne sajnáljuk a pénzt egy lenyűgöző csillárra! Egy gyönyörű csillár a helyiség fókuszpontja lehet, különösen, ha nagyjából szemmagasságban, vagy csak kicsit feljebb helyezkedik el. Voltaképpen az egész szobát öltözteti, ezért kár lenne spórolni rajta.

Spóroljunk az álló és az asztali lámpákon! Az első dolog, amit észreveszünk a szobában az valószínűleg valamelyik nagyobb bútor vagy csillár lesz, nem pedig az álló és az asztali lámpák, ezért ezekre felesleges sok pénzt kiadnunk. Ezek alól kivételt képeznek azok az állólámpák, melyek a dohányzóasztal fölé benyúlva a csillár szerepét töltik be.

Gyönyörű csillár és függönyök egy újlipótvárosi lakásban

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne sajnáljuk a pénzt gyönyörű függönyökre! A függöny az egyik legfontosabb kiegészítő a helyiségben. Sokkal inkább magára vonja a figyelmet, mint a többi dísztárgy, ráadásul nem cseréljük le minden évben, ezért vásároljunk belőle jó minőségű, mutatós darabokat.

Spóroljunk az apróbb kiegészítőkön! A dísztárgyakat gyakrabban lecseréljük, hangulatunknak, vagy épp a változó trendeknek megfelelően, ezért felesleges belőlük drágát vásárolni.

 

Hozzászólások