Michael Jackson, Elizabeth Taylor és Diana Ross is megfordult ebben a luxus barlanglakásban!

Ingatlantájoló.hu 2018.12.09 14:54:09

Ami nem is csoda, miután 6 millió dollárt érő exkluzív klubot csináltak belőle. A létesítmény ugyanis eredetileg óvóhelynek épült még a 80-as évek közepén.


 

Az arkansasi Parthenonban lévő Beckham Creek barlangot John Hay, a Celestial Seasonings Tea alapítója vásárolta, azzal a céllal, hogy egy 929 nm-es óvóhellyé alakítsa át salaktégla falakkal, furnér padlóval, 11 réteg tiszta műgyantával a barlang természetes formációin és belső tisztavizű forrással.

A barlangban elraktározott 50 embernek 2 évre elegendő mennyiségű fagyasztva szárított ételt és kétszer tartott itt bombariadó-gyakorlatot a vallási csoportjával. 1987-ben aztán rádöbbent, hogy a világvége nem a közeljövőben fog bekövetkezni, így eladta egy embernek, akit mindenki csak „Mr. Richardson”- ként ismer.

Mr. Richardson volt az, aki az ingatlanból bulihelyszínt csinált, és az avatóra 250 illusztris személyt hívott meg köztük Michael Jacksonnal, Elizabeth Taylorral és Diana Rosszal.

Ezek után nem csoda, hogy 1994-ben John Hay visszavásárolta a barlangot, de az ingatlan azóta többször is gazdát cserélt. A 104 hektáros ingatlan nagytermének majd 214 nm-es alapterülete és több mint 12 méter magas szikla mennyezete eddig mindenkit lenyűgözött, csakúgy, mint a cseppkövek, amelyek a majd 518 nm-es barlanglakás mennyezetét díszítik.

Bár számtalanszor felújították, a barlang mindig megőrizte különleges hangulatát, ami annak is köszönhető, hogy Hay igyekezett a barlangot minél inkább természetes formájában megőrizni, ahogy ő fogalmazott: „a barlang eredeti tervezője Isten volt”.

Természetesen minden álomotthonnak megvannak azért a rossz tulajdonságai, ami ennél az ingatlannál a cseppkövek csöpögését jelenti, annak ellenére, hogy az ingatlan klimatizált a geotermikus környezetnek köszönhetően. A 4 hálószobás, 4 fürdőszobás ingatlant most 2,75 millió dollárért kínálják.

Képek forrása: zillow.com

Az egykori magyarországi barlanglakásokat ma már senki sem lakja, de festői szépségű településeken vannak, ahol találhatunk szép ingatlanokat. Íme, kettő:

Szépen felújított családi ház Egerszalókon

Még több képért kattintson a fotóra!

Álomszép rönkház Noszvajon

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások