Mi kerüljön a két mosdó közé a fürdőben?

Ingatlantájoló.hu 2019.07.22 04:26:07

A két mosdós fürdőszobák nagyon népszerűek, hiszen megkönnyítik a reggeli készülődést. A két mosdó kerülhet közvetlenül egymás mellé, de lehet egy kis hely is köztük, vagy kerülhetnek akár két külön falra is attól függően, hogy hogy tudjuk praktikusan elrendezni a fürdőszobát.


 

Jó, ha a két mosdó közt van egy kis hely, de mi kerüljön ide? Szeparáljuk el őket teljesen, vagy azért legyen köztük kapcsolat? Erre hozunk most ötleteket.

Egybe mégis külön

Attól, hogy a két mosdókagyló közt van egy kis távolság, még kerülhetnek egy mosdópultba. Ilyenkor célszerű a két mosdószekrény közé egy fiókos tárolót választani, különös tekintettel arra, hogy a mosdókagylók alá fiókos tárolót maximum akkor építhetünk be, ha a mosdókagylók nem süllyesztettek. Ennek a hajdúszoboszlói családi háznak a tulajdonosai is ezt a megoldást választották, és a tárolóhelyeket még maximalizálták azzal, hogy a tükrök közé is polcokat helyeztek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Talpas mosdókagylókhoz

Más a helyzet a talpas mosdókagylókkal, amelyek alatt nincs automatikusan valamilyen tároló. Ha talpas mosdókagylók mellett döntünk, amik egyébként elegánsak, és előnyük, hogy sokkal közelebb tudunk lépni, jobban látjuk magunkat a tükörben, akkor érdemes a két mosdókagyló közé egy kis komódot venni.

Képek forrása: pinterest.com

Teljesen elszeparálva

A mosdókagylókat egy magasabb szekrénnyel akár teljesen el is szeparálhatjuk egymástól. Ennek a gödi családi háznak a fürdőszobájában középre és a két mosdókagyló szélére is került 1-1 szekrény.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár a kád is középre kerülhet

Kissé rendhagyó megoldás, de sehol sincs előírva, hogy a két mosdókagylónak feltétlenül közel kell lenni egymáshoz. Kellő távolság esetén akár a kád is középre kerülhet, ez jó megoldás olyan nagyablakos fürdőszobák esetén, ahol a kádat az ablak alá tennénk a kilátás miatt, és a két mosdókagylónak esetleg már nem is maradna hely egymás mellett.

Kép forrása: jacekpartyka.com

De akkor is jó ötlet, ha annyira szép, különleges kádunk van, hogy az lehet a fürdőszoba fókuszpontja, ilyenkor a két mosdókagyló még inkább a kádra irányíthatja a figyelmet.

Tegyünk közéjük egy padot

Ma már teljesen természetesen, hogy a fürdőszobára is szobaként tekintünk, és akár kényelmesebb ülőbútorokat is teszünk. Ha a két mosdókagyló kellő távolságra van egymástól, egy pad is közéjük kerülhet, még jobb, ha a pad egyben tároló is.

Képek forrása: houzz.com

Fésülködőasztallal

Hol is lehetne jobb helyen egy fésülködőasztal, mint a fürdőszobában? Ha belegondolunk, sokkal praktikusabb itt, mint a hálószobában. Tegyük a két mosdó közé, és helyezzünk tükröt fölé.

Kép forrása: houzz.com

 

Hozzászólások