Mennyezetet a kertbe!

Ingatlantájoló.hu 2018.10.07 13:49:11

Hova? Mit? Igen a kertbe. Igen mennyezetet. A terasztetők, pergolák, napernyők, árnyékolók pont azt a célt szolgálják, hogy nyáron a tűző naptól védjen a kert „mennyezete”, ilyenkor ősszel pedig esős időben is kiülhessünk egy kicsit.


 

Mutatunk 9 kerti mennyezetet inspirációnak.

Lambériázott terasztető

Az egyik leggyakoribb, amivel teraszokon találkozhatunk. A természetes fa nagyon hangulatos, különösen, ha a tetőt fa oszlopok tartják, és a teraszt is fa korlát határolja. Erre szép példa ennek a debreceni családi háznak a terasza.

Még több képért kattintson a fotóra!

Bevilágító ablakkal

A terasztetők persze nagyon leárnyékolhatják a házat, ilyen esetben érdemes őket 1-2 bevilágító ablakkal kiviteleztetni. Ennek a gödöllői családi háznak egészen különleges emeleti terasza van a tetején bevilágító ablakokkal.

Még több képért kattintson a fotóra!

Polikarbonát lemez vagy üvegborítással

Ha a terasz tetejére polikarbonát lemez vagy üvegborítást teszünk, nem lesz szükség bevilágító ablakra, ugyanakkor azzal is számoljunk, hogy a terasz nyáron nagyon felmelegedhet, ezért ilyen terasztetőt semmiképp ne tervezzünk például a ház déli oldalára. A polikarbonát lemez idővel besárgulhat, ezért az üveg sokkal elegánsabb megoldás, viszont nem lehet könnyű tisztán tartani.

Kép forrása: nerdyang.com

Perforált lemezből

Ha azt szeretnénk, hogy a tető csak árnyékot adjon, nagyon mutatós megoldás a perforált lemez, egy szép mintával.

Kép forrása: houzz.com

Pergolával

A pergola nagyon népszerű megoldás, ha szintén csak árnyékot szeretnénk, természetesen dús növényzettel befuttatva, ahogyan ennek a pécsi családi háznak az udvarán is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egzotikus hangulatban

A pergolát igazán egzotikussá varázsolhatjuk, ha nádszövettel, vagy bambusszal fedjük.

Kép forrása: jilliemae.com

Lámpákkal és lampionokkal

A pergolák remek kiegészítői lehetnek rizslámpák vagy lampionok is.

Kép forrása: houzz.com

Baldachin alatt

Nyáron egy baldachin is remek megoldás lehet arra, hogy kiülős helyünk árnyékos legyen. Ennek a Gyömrői családi háznak a félig fedett teraszán is ezt a megoldást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kandallóval és kéménnyel

A teraszon persze remekül mutat egy kandalló, amihez viszont kéményre is szükség van. A kémény pedig mutatós is lehet a tetővel együtt természetesen.

Kép forrása: houzz.com

 

Hozzászólások