Látszógerendákkal lesz igazán menő a nappali!

Ingatlantájoló.hu 2019.09.08 21:00:01

A régi házakat ma már szerencsére egyre többen újítják úgy fel, hogy a régi gerendákat meghagyják, melyek így igazán karakteressé teszik az enteriőrt. A látszógerendák a nappali igazi díszei lehetnek, és akár újabb építésű házaknál is bevethetjük ezt a trükköt.


 

Aki pedig eddig úgy gondolta, hogy a látszógerendák kizárólag a hagyományos magyar parasztházakban, illetve a rusztikus vagy indusztriális stílusú otthonokban mutatnak jól, azt megnyugtatjuk, hogy minden stílushoz remekül hozzáigazítható. Erre hozunk most néhány példát.

Kép forrása: flickr.com

Klasszikusan elegáns

Remekül mutat például a klasszikus, elegáns enteriőrökben is, csak arra kell figyelnünk, hogy színben harmonizáljon a szoba többi részével. Felületét pedig nyugodtan hagyhatjuk egy kicsit durvának is, így legalább kontrasztot teremt a berendezéssel.

Ennek az alsóújlaki családi háznak a nappalijában is olyan színűre festették a gerendákat, mint a bútorok színe.

Még több képért kattintson a fotóra!

Modern otthonokba

A látszógerendák a modern otthonokba is illenek, már csak azért is, mert megszakítják kicsit a letisztult vonalvezetésű berendezés monotonitását.

Többféle stílushoz

A látszógerendák remekül passzolnak olyan nappalikba is, melyekben többféle stílus keveredik.

Ebben az orfűi parasztházban például a rusztikus, a klasszikus, a modern és a kortárs stílus is tetten érhető.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hogyan dekoráljuk?

A gyönyörű látszógerendák már önmagukban is felérnek egy dekorációval, de mivel a mennyezeti világítást mindenképpen itt kell elhelyeznünk, fordítsunk különös figyelmet arra, hogy milyen világítótestet választunk.

A beépített világítás nem igazán illik ide, inkább válasszunk valami különlegeset, ami az egész szobához illik. Tehetünk egy mutatósabb csillárt középre, vagy akár több kisebbet is választhatunk, és fényfüzérrel is dekorálhatjuk. A látszógerendák mellesleg remek lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy az épp aktuális évszakhoz való dekorációt legyen mire felerősítenünk.

Külföldi képek forrása: decoist.com

 

Hozzászólások