Különböző munkalapokat a konyhába? Miért ne?!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.26 14:30:53

Két különböző munkalapot használni a konyhában elsőre különös ötletnek tűnhet, de mindjárt nem annyira furcsa, ha megnézzük, hány belsőépítész tervezte konyhában különbözik a konyhaszekrény és a sziget munkalapja.


 

Mindehhez persze nem kell, hogy legyen konyhaszigetünk, tehetünk két különböző munkalapot két egymással szemben elhelyezkedő konyhaszekrényre is. A lényeg mindössze annyi, hogy a szekrények és a két munkalap egymással mintában, színben és anyagban harmonizáljon. Mutatjuk, mire kell figyelni!

Figyeljünk a mintákra

A márvány, a gránit vagy más természetes köveknek nagyon mozgalmas lehet a mintájuk, ezért ügyeljünk arra, hogy két mozgalmas mintázatot egymással ne párosítsunk. Ha szeretnénk kihangsúlyozni a szigetet, akkor oda válasszunk egy mozgalmasabb mintájú, míg a konyhaszekrényre egy visszafogottabb mintájú, vagy minta nélküli, a másikkal színben harmonizáló munkalapot, ahogyan ennek a budaörsi családi háznak a konyhájában is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Játsszunk a színekkel

Ha minta nélküli munkalapokat választunk, két különböző színnel is játszhatunk. A lényeg, hogy az egyik egy visszafogottabb, semleges szín legyen, míg a másik bátran lehet élénk szín is. Figyeljünk arra, hogy az élénk szín egyéb kiegészítőkben is megjelenjen, de az is jó, ha a visszafogottabb színű munkalap mintás, és a mintájában köszön vissza az élénk szín. A színválasztásnál gondoljuk végig azt is, hogy ez az élénk szín vajon 5-10 év múlva is tetszeni fog-e, de ez azért ne vegye el a kedvünket a változtatástól. Ennek a budatétényi családi háznak a konyhájába például az élénk pinket választották a fehér mellé.

Még több képért kattintson a fotóra!

Sötétet a világossal

Ha már a színekkel játszunk, kombinálhatjuk a sötétet a világossal is. Ez lehet a klasszikus fekete-fehér kombináció, de választhatunk más hasonló árnyalatokat is, ahogyan ebben a debreceni családi házban is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Így keverjük az anyagokat

Természetesen különböző anyagokat is választhatunk, egészen addig, amíg színben és mintában is passzolnak egymáshoz. Választhatunk például természetes ásványokat és nem természetes anyagú munkalapot, csak figyeljünk arra, hogy nem egyforma tisztítószerrel kell takarítani őket, vagy kombinálhatunk bármilyen munkalapot természetes fával is.

Kép forrása: homedit.com

 

Hozzászólások