Konyhafelújítási ötletek, amik biztosan kifizetődnek

Ingatlantájoló.hu 2019.12.03 14:03:13

A konyhánkat vagy azért újítjuk fel, hogy praktikusabbá, korszerűbbé, szebbé tegyük, vagy azért, mert épp ingatlaneladás előtt állunk. Bármi is legyen azonban a cél, az hogy otthonunk értékét növelje minden esetben fontos szempont, és ha most csak a saját kedvünkért újítjuk fel, akkor is figyelembe kell vennünk, hogy egy esetleges eladás esetén visszajönne-e az a pénz, amit ráköltöttünk.


 

Mai cikkünkben x olyan konyhafelújítási ötletet mutatunk, ami garantáltan visszahozza majd az árát.

Kép forrása: pixabay.com

Fessünk

Van, hogy a konyhai burkolatok, konyhaszekrények még nem régiek, tökéletes állapotban vannak, és az egyetlen dolog, ami hiányzik a konyhánkból egy tisztasági festés és természetesen egy kis szín. Ahhoz, hogy a leendő vevők ezt értékeljék válasszunk visszafogott, semleges, de szép színt, ami illik az enteriőrhöz.

Kép forrása: thespruce.com

Újítsuk fel a konyhaszekrényt

Ez van, hogy egyet jelent a cserével, de van, hogy nincs szükség erre. Lehet, hogy elég csak a fogantyúkat kicserélnünk, de lehet, hogy az ajtók és fiókelőlapok olyan állapotban vannak, hogy festeni, rosszabb esetben cserélni is kell őket. Ez azonban még mindig olcsóbb, mint a teljes csere. Egy vagy két helyen látszódhat a konyhaszekrény oldala is, ami szintén nem túl szép, pl. ha már felvált a laminált felület, vagy egyéb sérülés érte. Ezt is megúszhatjuk csere nélkül, ha egy fa borítólemezt készítünk az oldalára.

Kép forrása: refreshliving.us

Cseréljük le a konyhai hátfalat

Újracsempézni nem egyszerű, különösen, ha nemcsak az alsó és felsőszekrények közötti rész, hanem az egész konyhánk körbe van csempézve. Azonban, ha a csempénk már nagyon idejétmúlt érdemes nekifogni a munkálatoknak. Esetleg spórolhatunk úgy, hogy a továbbiakban csak a két szekrény közt csempézünk, a többi helyen festésre váltunk (ez sem kis munka, de legalább néhány nm-nyi csempe árát megspóroljuk).

Ha a csempénk még annyira nem ment ki a divatból és viszonylag semlegesebb, akkor megtehetjük, hogy csak a két szekrény közt csempézzük újra olyan csempével, ami passzol az eredetihez, mégis feltűnőbb.

Ha nem akarunk csempézéssel bajlódni, akkor ma már nagyon sokféle konyhai falburkoló panel közül választhatunk.

Ebben az újszegedi családi házban a modern, fehér konyhához ez a hátfal abszolút telitalálat volt.

Még több képért kattintson a fotóra!

Cseréljük le a munkalapot

Ha a konyhaszekrény egyébként jó állapotban van, a munkalap cseréje is nagyon fel tudja dobni a konyhát, különösen ha a laminált munkalapunk már kicsit megviselt. És itt a lényeg: a laminált munkalap kedvező ára, és könnyű tisztíthatósága, valamint amiatt, hogy sokféle színben és mintával kapható, nagyon népszerű, de nem strapabíró. Helyette válasszunk inkább drágább, de tartósabb gránit vagy kvarc kompozit munkalapot, ahogyan ebben a kecskeméti lakásban is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Újítsuk fel a konyhai világítást

Egy mennyezeti lámpa középen, és egy kis lámpa a felsőszekrény alján a mosogató felett? A konyhánk és a szemünk is többet érdemel ennél. Ha lecseréljük a konyhabútort, az új felsőszekrények mindenképp kapjanak végig beépített világítást. Ha nem most cserélünk, akkor is szerezzünk be valamilyen könnyen felszerelhető világítást, amit végig a felsőszekrények aljára erősíthetünk. Ahol nincs felsőszekrény, ott is fontos, hogy a pultot közvetlen felülről, vagy a falról érkező fény is megvilágítsa, ne csak a hátunk mögül, az egyetlen mennyezeti lámpából érkező fény.

Kép forrása: thespruce.com

Központi mennyezeti lámpánk több is lehet, ha van konyhaszigetünk, válasszunk fölé mutatós függőlámpákat, de ha nincs, akkor is élhetünk ezzel a látványos megoldással.

Ebben a XII. kerületi lakásban tökéletesen megtervezett konyhai világítást láthatunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások