Konyhafelújítás, aminek megtérül az ára

Ingatlantájoló.hu 2019.05.28 20:23:10

Egy konyhafelújítás annyira sokba kerül, hogy mielőtt belevágnánk, bizony azt is fontolóra vesszük, hogy vajon tényleg megtérül-e valaha.


 

A megtérülést persze többféleképpen is értelmezhetjük. Kétségtelenül az is megtérülésnek számít – még ha pénzben nem is mérhető az értéke – ha a felújítás után, egy korszerűbb konyhában, kevesebb időt kell eltöltenünk a főzéssel, vagy egészségesebb ételeket főzhetünk, de az is számít, hogy egy esetleges eladásnál a felújított konyha mennyit dob hozzá az ingatlan értékéhez.

Épp a felújítás költsége miatt azonban gyakran előfordul, hogy nem a teljes konyhát, csak egyes, leginkább elhasználódott elemeit újítjuk fel. Nézzük, melyek azok a kisebb felújítások, amelyek tényleg megérik az árukat!

Festés

A festés az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módja bármelyik helyiség, így a konyha felújításának is. Egy új szín teljesen új arculatot adhat a konyhánknak, ami már akkor is megéri, ha nem akarjuk eladni a lakást, csak egyszerűen jobb hangulatban lépünk be a helyiségbe.

Kép forrása: spar.it

A konyhaszekrény felújítása

A konyhaszekrény komplett cseréje sokba kerülhet, sok esetben azonban bőven elég felújítani. Ez történhet festéssel, vagy úgy is, ha az ajtókat, fiókelőlapokat, fogantyúkat cseréljük csak le attól függően, hogy milyen állapotban van a konyhaszekrény.

Kép forrása: goodhousekeeping.com

A munkalap cseréje

Egy új munkalap nagyon fel tud dobni egy konyhát, ha ez az egyetlen dolog, amit lecserélünk, akkor akár drágább, de olyan minőségi anyagot is választhatunk, mint a gránit vagy a kvarc. Ennek a VII. kerületi lakásnak a konyhája egyforma és különleges munkalapot és hátfalat kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Újracsempézés

Az újracsempézés nem tartozik a legolcsóbb felújítási munkálatok közé, de szintén sokat dobhat a konyhán. Ha pedig csak az alsó- és a felsőszekrény közötti rész volt kicsempézve, akkor annyira nem is fog sokba kerülni, és csempe helyett természetesen választhatunk már kreatív megoldásokat, például fali paneleket is.

Kép forrása: europeancompany.com

Világítás

A konyhában talán fontosabb a megfelelő megvilágítás, mint bármelyik másik helyiségben. Emiatt azonban a hangsúly elsősorban a funkcionalitás felé tolódik el, ami mennyezetbe, felsőszekrénybe süllyesztett világítást eredményez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a konyhai világítás nem lehet a konyha dísze, fókuszpontja. A funkcionális, célzott világításon kívül, nem árt néhány mutatós függő lámpát is beszerezni.

Ahol nincs felsőszekrény, ott különösen jól mutathat 1-2 függő lámpa, ahogyan ebben a IX. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások