Ki mondta, hogy egy babaszoba csak rózsaszín vagy kék lehet?

Ingatlantájoló.hu 2018.05.14 13:53:55

Egy új családtag érkezésénél sokan még mindig ragaszkodnak a rózsaszín vagy kék babaszobához. Pedig érdemes valami újat kipróbálni. Mutatunk néhány ötletet!


 

Amíg csak kétdimenziós ultrahang létezett, könnyen előfordult, hogy egy kék babaszobába egy kislány, egy rózsaszínbe pedig egy kisfiú érkezett, ezért sokan preferálták a fehéret, vagy a semlegesebb színeket, mint a barnát vagy a bézst.

Kép forrása: warehousemold.com

Annak ellenére, hogy ma már a 3-4 stb. dimenziós ultrahangok segítségével biztosan meg tudják mondani a baba nemét, továbbra is nyugodtan választhatunk semleges színeket, különösen, ha a kicsinek nem is jut külön szoba, csak egy sarok a hálószobában.

Szürkét a babaszobákba!

A semleges színek azért is jók, mert idővel a rengeteg játék a szivárvány minden színében tündököl majd, így jobb 1-2 visszafogottabb szín háttérnek. A klasszikus bézs mellett a szürke természetesen a babaszobákat is meghódította, és ma ez az egyik legnépszerűbb semleges szín a gyerekszobákban.

Kép forrása: decoist.com

Fiúszobákba természetesen jobban illik, de más élénk színekkel kiegészítve lányszobákba is tökéletes lehet. Ez a kislány szoba például egészen sötétszürke, a fehér bútoroknak és virágoknak a falon, illetve az élénk színű kiegészítőknek, különösen a pink színű faliórának köszönhetően, egyértelműen látszódik, hogy egy kislány a tulajdonosa.

Kép forrása: projectnursery.com

Élénk színekkel

Bizony nem is kell, csak néhány évtizedet visszamennünk az időben, hogy emlékezzünk, hogy volt idő, amikor még nem is a rózsaszínt, hanem a pirosat tartották egyértelműen lányos színnek. Nyúljunk vissza bátran ehhez az élénk árnyalathoz, ami fehérrel különösen jól mutat, és hogy mennyire lányossá tud tenni egy sötétszürke szobát az az alábbi képen is látható.

Kép forrása: newbornhub.com

Aki mégis ragaszkodik a szürke halványabb árnyalatához, annak érdemes kipróbálnia lányszobákba a sárgát, fiú szobákba a narancssárgát, mindkét szín vidámabbá, élettel telivé teszi a szobát.

Képek forrása: residencestyle.com és decoist.com

Romantikus hangulatban

De lányszobákba a halványlila is jó kiegészítője lehet a szürkének, ahogyan ebben a XI. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Igazi klasszikusok új köntösben

Ha pedig ragaszkodunk a klasszikus bézshez és a barnához, azt is remekül feldobhatjuk élénkebb színekkel, méghozzá úgy, hogy könnyedén illeszkedjen akár egy klasszikus, elegáns enteriőrhöz is.

A bézs-narancs párosítás fehér bútorokkal például remek lehet fiúszobának.

Kép forrása: homedit.com

És még az egészen sötétbarna, elegáns bútorokkal is csodás lányszobát alkothatunk, ha mondjuk pirossal vagy halványlilával párosítjuk.

Képek forrása: pinterest.com és projectnursery.com

A sötétbarna bútorokat sárgával kombinálva pedig unisex babaszobát kaphatunk.

Kép forrása: pinterest.com

Az, hogy a bézs és a szürke egyaránt visszafogott, semleges színek, pedig nem jelenti azt, hogy ne használhatnánk őket együtt. Erre bizonyíték ez a lányszoba is, mely fehér bútorokat és néhány élénk színű kiegészítőt is kapott.

Kép forrása: scmp.com

Igazán színesben

A szürke-bézs-barna árnyalatokat természetesen sokféle élénk színnel is feldobhatjuk, így igazán unisex babaszobát kapunk, és hasonló eredményt érhetünk el, ha ugyanezeket az élénk színeket hófehérrel kombináljuk.

Képek forrása: loveproperty.com és pinterest.com

A pasztellszínű babaszobák is nagyon szépek élénk színekkel kombinálva. Ez az összeállítás remek lehet például ikerbabáknak is, ha az egyik fiú, a másik lány.

Kép forrása: decoist.com

De ennek a II. kerületi lakásnak a lány szobája is jól sikerült, függetlenül attól, hogy kis lakója már kinőtte a rácsos ágyat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Türkiz, narancs, kék és sárga kombók

Ha valaki le tud mondani a semleges színekről, és igazán vidám, élénk színeket szeretne, akkor érdemes például a türkiz-narancs kombinációt választania. De szuper lehet a sárga-kék párosítás is, ami lány és fiú szobákban egyaránt jól mutat. A kék-narancssárga kombó pedig igazán vidám párosítás lehet.

Képek forrása: hgtvhome.com és pinterest.com

Talpig zöldben

A zöld különböző árnyalatai is szépek lehetnek, akár lány akár fiúszobákba választjuk őket.

Képek forrása: vaporwoods.com és pinterest.com

A Föld színeiben

Kis felfedezőknek ajánljuk, a bolygónk színeiben játszó gyerekszobát, természetesen hatalmas világtérképpel a falon.

Kép forrása: hgtvhome.com

Ez az összeállítás fehér bútorokkal és élénk színű kiegészítőkkel a legjobb, amint ennek a felsőzsolcai lakásnak a gyerekszobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Sárga-lila kombinációk

A sárga és a lila komplementer színek, ezért különösen jól kiemelik egymást. Akár élénk, akár pasztell árnyalataikat választjuk, lányszobákban mindig jól mutatnak.

Kép forrása: pinterest.com

 

Hozzászólások