Keretet ad a tengerparti tájnak ez a csodás nulla energiaigényű ház

Ingatlantájoló.hu 2018.12.02 14:59:53

Mindenki vágyik egy tengerparti házra, ám egy ilyen ingatlannak nemcsak a megvásárlása, de a fenntartása is sokba kerül. Ez a gyönyörű görögországi ház azonban teljesen önfenntartó, hála az innovatív műszaki megoldásoknak.


 

Magyarországon 2021-től csak közel nulla energiaigényű házak épülhetnek. Szerencsére azonban már most is egyre több ilyen ház épül mind hazánkban, mind a nagyvilágban. Mai cikkünkben egy görög házat mutatunk be, amihez a mesés tengerparti kilátás bónuszként jár.

A ház a Kükládok szigetcsoport egyik szigetének hegyoldalában helyezkedik el, párhuzamosan a tengerrel, és tenger felé néző oldalán minden helyiségből csodás kilátás nyílik a tengerre.

Másik oldala pedig a hegyoldalba épül, ami természetes hőszigetelést biztosít a ház számára. De nem a sajátos építési és hőszigetelési mód az egyetlen, ami egyedülállóvá és nulla energiafelhasználásúvá teszi ezt az épületet.

Az athéni En Route Architects által tervezett kortárs épület napelemekkel, és esővízgyűjtő rendszerrel biztosítja, hogy a ház önfenntartó legyen. A jelentős energia megtakarításhoz természetesen hozzájárul az is, hogy a több mint 90 nm-es épület betonból épült, ami biztosítja a ház hőszigetelését és csökkenti energia felhasználását.

A ház háta mögött egy süllyesztett folyosó biztosítja a kereszthuzatot, ami a nyári forró hónapokban is hűvösen tartja az épületet, az átlagosnál alacsonyabb energiaszükségletet pedig a napelemek biztosítják. Nemcsak a takarításhoz, tisztálkodáshoz szükséges szürkevizet, de az ivóvizet is az esővízből nyerik tisztítás által.

Képek forrása: inhabitat.com

Luxusbirtok napkollektorokkal és bioemésztőrendszerrel Törökbálinton

Még több képért kattintson a fotóra!

Dunai panorámás villa Kulcson

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások