Jó lenne egy pad a kertbe!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.24 15:32:43

Akár a kerti bútor részeként, akár csak egy önálló padot szeretnénk egy lombos fa alá, van néhány igazán stílusos darab, amit akár saját kezűleg is elkészíthetünk. Mutatjuk!


 

A most következő darabok ráadásul igazán nem kerülnek sokba, különösen, hogy legtöbbjük újrahasznosított anyagokból is elkészíthető.

Vidám, színes pad raklapból

Itt van mindjárt ez a raklap pad, amihez a raklapot először el kell bontani. A pad lábai készülhetnek bármilyen fából, ülőkéjéhez pedig vágjuk a raklap léceit egyforma hosszúságúra. Ha egy kerítés elé építjük, háttámlára sem lesz szükség, de ha mégis szeretnénk, ezt is elkészíthetjük raklap lécekből, ezután jön a legmókásabb rész: a léceket fessük le különböző színekkel!

Egy régi ágyból

Szépen faragott padot szeretnél? Ehhez elég egy régi ágy fejtámláját és egyéb részeit beszerezned. Ilyen gyönyörű padot készíthetsz belőle!

Minden bizonnyal ez a romantikus pad is egy régi ágyból készült, ennek a Dunaszegi családi háznak a teraszán.

Még több képért kattintson a fotóra!

Blokktéglából

Persze nemcsak fából készülhet a pad. A beton blokktégla épp ilyen tökéletes, akár az egész padot, akár csak a vázát szeretnénk elkészíteni belőle. Ha az egész padot blokktéglából építjük, terítsünk rá valamit, például egy színes, keleti szőnyeget, hogy kényelmesebb legyen.

Ha csak a vázát készítjük blokktéglából, a léceket ilyen eredeti módon is elhelyezhetjük, és a téglák valami vidám színt is kaphatnak. A szabadon maradt lyukakba pedig akár virágot is ültethetünk.

A pad alapját természetesen nemcsak blokktégla adhatja, klinkertéglából vagy bontott téglából is mutatós lehet, ahogyan ennek a kecskeméti családi háznak az udvarán is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Két farönk segítségével

Mint az előbbi példákból is látszik a pad ülőfelületéhez elég néhány deszka, kihívást inkább a lábak jelenthetnek, amik állhatnak két farönkből is.

Két virágcserépből

Lábaknak két nagy kaspó is megteszi, csak figyeljünk arra, hogy a lécek között elég helyet hagyjunk a növénynek. Ide célszerű magas, csak a tetején bokrosodó kis fát ültetni.

Tárolóval

Egy tárolós pad kivitelezése kicsit bonyolult lehet, kivéve, ha egy egyszerűbb kivitelű padot készítünk, és a tárolást ládákkal oldjuk meg.

Párnákkal, takaróval

Végül pedig ne felejtsük el, hogy akár magunk készítjük, akár készen vásároljuk a padot, csak takaróval és párnákkal lesz az igazi, ahogyan ennek az érdi családi háznak a teraszán is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: homedit.com

 

Hozzászólások