Itt vannak a legkreatívabb polc ötletek kis helyekre!

Ingatlantájoló.hu 2018.07.09 13:45:49

Mai összeállításunk azoknak szól, akiknek ezen az esős nyáron egy kis barkácsoláshoz van kedve.


 

A polcok, polcrendszerek rengeteg lehetőséget nyújtanak kiegészítő tárolásra, ráadásul remekül is mutatnak. Egy jól megálmodott polcrendszer pedig a legkisebb helyen is elfér, és legtöbbje házilag is elkészíthető. Mutatjuk a legötletesebb, házilag is elkészíthető polcrendszereket.

Tökéletes helykihasználással

Ha kis helyre kell polcrendszert készítenünk, a legpraktikusabb a padlótól a plafonig érő rendszer. Persze nem mindenütt találunk nagyobb összefüggő falfelületet, de ez ne szegje kedvünket, a polcokkal könnyedén kikerülhetjük az útban lévő ajtókat, ablakokat és egyéb tárgyakat, ahogyan az az alábbi képen is látható.

Kép forrása: homedit.com

Térelválasztóként

Polcokkal kihasználhatjuk a különböző építészeti elemeket, és térelválasztóként is remekül funkcionálnak. Az alábbi képen látható, milyen remekül ki lehet használni egy lépcsőt.

Kép forrása: homedit.com

Ebben az őrbottyáni vízimalomban pedig a boltíveket tették érdekesebbé polcokkal.

Még több képért kattintson a fotóra!

A polcok remek térelválasztók lehetnek, különösen, ha érdekesebbé tesszük őket. Ebben a XVIII. kerületi ikerházban például egyik oldalról egy vékonyabb fatörzs tartja a nappalit az étkezőtől elválasztó polcokat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Falfülkékben, beugrókban

Néhány polcnak bárhol találhatunk helyet, akár egy falfülkében, egy alkóvban vagy egy használaton kívüli ajtóban is, ha elég vastagok a falak. Ebben a rózsadombi lakásban például a gyerekszobát és a hálószobát elválasztó ajtót építették be üvegpolcokkal a gyerekszoba felől.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egyedi anyagokból

Polcrendszert építhetünk akár fa zöldséges rekeszekből is, ahogyan ennek a veszprémi lakásnak az előszobájában látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

És a polcoknak helyet adhat maga a fal is, kisebb falfülkék formájában, ahogyan ennek a szentendrei családi háznak az étkezőjében is látható, ahol egy falba épített vitrin is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egyedi formában

Egy polcnak egészen egyedi formája is lehet. Ha csak néhány könyvet tárolnánk rajta, tökéletes lehet egy ilyen is kis fát formázó könyvespolc, amelyet ebben a kaposvári családi házban is találtunk.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások