Itt az új Boldogságtérkép! Nézd meg, hova érdemes költözni!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.25 14:16:08

Mint minden évben, idén is elkészült az ország Boldogságtérképe, és mi most is megnéztük, milyen ingatlanokat kínálnak a legboldogabb településeken, megyékben.


 

2016 óta követjük figyelemmel az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja és a Jobb Veled a Világ Alapítvány közös munkáját, melynek során minden évben elkészítik az ország Boldogságtérképét.

Kép forrása: boldogsagprogram.hu

Az élen rendszerint ugyanazok a megyék végeznek, mint ahogy a sereghajtók is általában ugyanazon megyék közül kerülnek ki, de minden évben van egy kis változás, átrendeződés. Évről-évre megfigyelhető, hogy általában azokban a megyékben boldogabbak az emberek, ahol több a munkalehetőség, ugyanakkor a munkalehetőségeket bőven kínáló nagyvárosokban kevésbé boldogok az emberek, mint a kisebb településeken.

Az ország észak-keleti csücskében Vas- és Komárom-Esztergom megye rendre a legboldogabb megyék közé tartozik, míg Zala- és Veszprém megye pozíciója változó, Győr-Moson-Sopron megyében eddig átlagon felül boldogok voltak az emberek, idén azonban ez a megye is bekerült a legboldogabb megyék közé. A legboldogabb nagyváros és a legboldogabb megyeszékhely természetesen rendre ezekből a megyékből került ki minden évben.

Győr a legboldogabb nagyváros

Ahogyan tavaly, idén is Győr lett a legboldogabb a nagyvárosok közül, itt a belvárosban találtunk rá erre a szépen felújított kislakásra. A másfél szobás lakás egy téglaépítésű ház 2. emeletén helyezkedik el, egyedülállók, párok számára éppen ideális.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tatabánya az élre tört

Míg tavaly még Szombathely volt a legboldogabb megyeszékhely, addig idén ebben a rangsorban Tatabánya győzedelmeskedett. Itt a város központjában bukkantunk erre a belső kétszintes lakásra, melynek földszintjén amerikai konyhás nappali, emeletén 2 szoba és egy fürdőszoba kapott helyet. A szépen felújított lakás egy 2005-ben épült házban található, kis családoknak kitűnő választás.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hajdú-Bihar és Heves megye nagyot ugrottak

Minden évben vannak igazi meglepetések a megyék között, olyanok, ahol egyik évről a másikra nagymértékben nő az emberek boldogságszintje. Az idei két meglepetés Hajdú-Bihar és Heves megye. Mivel a kis településeken boldogabbak az emberek, így ennek a két megyének a községeiben, falvaiban kutattunk szép állapotú ingatlanok után.

Hajdú-Bihar megye 2018-ban még átlagon alul boldog megye volt, ehhez képest idén az átlagon felül boldog kategóriába ugrott. Itt, a Debrecenhez közeli Bocskaikertben találtuk ezt a gyönyörű családi házat. A 2002-ben épült ingatlant szépen felújították, és nappali + 4 hálószobával várja új lakóit.

Még több képért kattintson a fotóra!

Heves megye a boldogtalan megyék közül az átlagosan boldog megyék közé lépett. Talán nem véletlen, hogy épp a Hatvan melletti Boldog településen találtunk rá erre az 1980-ban épült, felújított, korszerűsített családi házra. A hőszigetelt ingatlan fűtését kondenzációs kazán, áramellátását napelem biztosítja, 3 szobával és 2 fürdőszobával várja új lakóit.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások