Itt a tavasz! Öltöztesd mentazöldbe az otthonodat!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.08 14:41:28

Hogy a tavasz színe a zöld, az bizonyára senkit nem lep meg, 2019 tavaszán azonban a mentazöld lesz a sláger, ami egyszerre vidám, energikus, ráadásul sokféle színnel és minden stílusban jól mutat. Mutatjuk, hogyan csempészheted be otthonodba!


 

A mentazöldről leginkább az jut eszünkbe, hogy fehérrel, és más pasztellszínekkel, elsősorban lilával és szürkével, illetve világosabb, natúr fával kombináljuk. Pedig a fekete-fehér, a réz, az arany, a piros és a kék is illik hozzá, csak hogy néhányat említsünk azok közül a színek közül, amelyekkel remekül passzol.

Modern enteriőrökbe

A mentazöldről elsősorban a francia- vagy angol vidéki házak jutnak eszünkbe, pedig modern otthonokban is jól mutat a minimalistától, a kortárs stíluson át, egészen az art deco-ig. Modern otthonokban elsősorban fekete-fehérrel párosítsuk, amit a minimalista enteriőrökben szürkével és kékkel, a kortárs otthonokban rézzel, pirossal, égetett naranccsal és a barna különböző árnyalataival, az art deco stílusú otthonokban pedig arannyal egészíthetünk ki.

És klasszikus otthonokba is

Ha egy klasszikusabb stílusú lakásba választjuk, bátran párosítsuk pirossal, naranccsal vagy korall színnel, kékkel, vagy a barna és a bézs árnyalataival.

Egész falak festésére

A mentazöld kiváló árnyalat egész falak festésére, hiszen eléggé visszafogott ahhoz, hogy más élénkebb színeknek hátteret adjon. Ennek a II. kerületi penthouse lakásnak a nappalijában például egyedül a nagyablakos teraszra néző falat festették sötétebb türkiz árnyalatúra, a másik három fal mentazöld árnyalatot kapott, ami így a negyedik falat még jobban kiemeli, ugyanakkor a szőnyeg színében is visszaköszön.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egyetlen fal kiemelésére vagy kiegészítőkhöz

A mentazöld ahhoz is kiváló, hogy egy semlegesebb falszín mellett, egy falat kiemeljünk vele. Ebben a XI. kerületi lakásban például zsálya- és mentazöld csíkos tapétával emelték ki a falat, de a kanapén látható díszpárnák és takaró színében is megjelennek ezek a színek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha nem akarunk idén tavasszal festeni, akkor pedig használhatjuk kiegészítőként, ahogyan ebben a debreceni családi házban is tették, ahol a barna és bézs árnyalatok mellett üde színfolt a székhuzatok és a függöny mentazöldje.

Még több képért kattintson a fotóra!

Más zöldekkel is remekül mutat

A mentazöld remekül passzol a zöld más árnyalataival, ahogyan már láthattuk a türkizzel és a zsálya zölddel, de a smaragd zölddel is nagyszerű párost alkot.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások