Itt a legújabb őrület: a patchwork tapéta!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.03 05:12:57

Ha új színeket vagy mintákat vinnénk az otthonunkba, sok lehetőség közül választhatunk. Az egyik legújabb, és mellesleg az egyik legolcsóbb is a patchwork tapéta.


 

A patchwork csempe már régóta hódít a fürdőszobákban és a konyhákban, ahogyan ebben a VIII. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Így itt az ideje, hogy a nem csempézett helyiségeket is feldobjuk valamivel, például patchwork tapétával, amit készen is megvásárolhatunk, de ha kimaradt tapétákból magunk állítjuk össze, még spórolhatunk is.

Kép forrása: decoist.com

Minden stílushoz

A patchwork tapéta nagy előnye ráadásul az, hogy megfelelő szín- és mintaválasztással gyakorlatilag bármilyen stílusú otthonba illik. Ha a klasszikus patchwork takarók színeit választjuk, a patchwork tapéta a gyerekszobák, vagy a romantikus vintage stílusú otthonok remek dekorációja lehet. Ennek az I. kerületi lakásnak az étkező-konyhájában például remekül mutatna.

Még több képért kattintson a fotóra!

Megfelelő színekből és mintával azonban egy modern, kortárs vagy indusztriális otthonban sem lesz idegen.

Kép forrása: thelongeststay.com

Hogyan használjuk?

A lényeg, hogy egy semleges színű falon használjuk, és mivel egy ilyen tapétának igencsak mozgalmas a mintája, fontos, hogy a szoba méretétől függően ne használjuk túl nagy felületen. Legyen ez csak egy fókuszpont, vagy egy háttér, amivel a fókuszpontot szeretnénk még inkább kiemelni. Ha nagyobb felületen használjuk, fehér bútorokkal mutat a legjobban.

Kép forrása: decoist.com

Amire mindenképp figyeljünk, hogy a különböző tapéták egymáshoz és a szoba többi részéhez is passzoljanak színben, és 4-6 színnél több ne szerepeljen rajtuk.

Kép forrása: decoist.com

Ami az otthonunkba illik

A választásnál a legfontosabb, hogy figyelembe vegyük az otthonunkat, és természetesen a saját személyiségünket is. Nem fontos például a szabályos egyforma méretű négyzetekhez ragaszkodnunk. A patchwork tapéta készülhet például térképekből is.

Kép forrása: decoist.com

És ha a patchwork mégsem a mi világunk, hasonló hatást érhetünk el egy ilyen flamingós tapétával is, ami ebben a zuglói villalakásban látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások