Itt a legújabb őrület a konyhában!

Ingatlantájoló.hu 2018.10.18 12:56:10

A rozsdamentes acél háztartási gépek vezető szerepét úgy tűnt, már semmi sem törheti meg, de most valami egészen újat dobtak piacra a legnagyobb hűtőgyártók!


Ha valami igazán újat szeretnénk, és épp hűtővásárlás előtt állunk, érdemes elgondolkodnunk az üvegajtós hűtőn, ami a legújabb trend a konyhában.

Illetve annyira talán nem is új, hiszen a kereskedelemben, vendéglátásban eddig is ilyen hűtőket használtak, sőt a háztartások részére gyártott italhűtők, borhűtők is üvegajtóval készültek, de most felkészülhetünk arra, hogy vendégeink ezentúl a zöldségeket, felvágottakat vagy a tejtermékeket is látni fogják a hűtőnkben.

Exkluzív családi ház Szentendrén üvegajtós hűtőkkel

Még több képért kattintson a fotóra!

Természetesen, mint minden másnak, ennek is megvannak az előnyei és hátrányai. Ezeket gyűjtöttük most össze.

Előnyök

Első látásra úgy tűnik, semmilyen előnyös tulajdonsága nincs az üvegajtós hűtőnek, azon kívül, hogy rendkívül trendi. Biztosan nehéz takarítani, és állandóan rendet kell benne tartani, hiszen mindenki belelát, gondolhatnánk. Pedig valójában sokkal strapabíróbb, mint rozsdamentes acél társai, felülete ugyanis kevésbé karcolódik, az ujjlenyomatok ugyanakkor semmivel sem látszódnak meg jobban rajta, mint a rozsdamentes acél hűtőkön. Azoknak pedig, akik nem tudnak mindig patinás rendet tartani a belsejében, jó hír, hogy sötétített, homokfúvott, illetve színes üveggel is készülnek, amik egyáltalán nem átlátszóak.

A magasfényű sötétített üvegajtók előnye, hogy passzolnak a beépített sütők ajtóihoz.

Választhatunk fehérre festett szatén fényű kivitelt is, ami nemcsak nem látszik át, de az ujjlenyomatok sem látszódnak rajta annyira, mint a magasfényű kivitelen.

A sokféle kivitelnek köszönhetően akár a konyhaszekrényhez is igazíthatjuk őket.

Hátrányok

Hátrányként tehát egyedül azt említhetjük meg, hogy az ujjlenyomatokat ugyanolyan gyakran kell takarítani róluk, mint a rozsdamentes acél készülékekről, és amennyiben átlátszó üvegajtót választunk, állandó rendet kell tartanunk bennünk, de ezeket leszámítva igazán előnyös választásnak tűnnek.

Külföldi képek forrása: freshome.com

Hozzászólások