Ilyenre fesd a hálószobád, hogy minden reggeled vidáman induljon!

 

Mutatjuk a legjobb hálószoba színeket, amelyek ideálisak a vidám ébredéshez.

Kép forrása: pixabay.com

Napsütötte színek

Citromsárga

Igen, a citromsárgáról mindenkinek rögtön a vidámság, frissesség jut eszébe, egy teljesen citromsárga szoba azért azonban kicsit túlzás lenne. Szerencsére azért remekül párosítható halvány szürkével, így érdemes a sárgát csak kis mennyiségben a falon és a kiegészítőkön feltüntetni. Vagy kipróbálhatjuk akár csíkosban is.

Körömvirág

Ha a citromsárgát túl erősnek érezzük, kipróbálhatjuk a körömvirágot, ezt bátran használhatjuk nagyobb felületeken is. A tengerészkék és az olajzöld remekül passzol hozzá, mint ahogyan a fémek csillogása is.

Hideg színek

A napsütötte színekkel szemben, a hideg színek is ideálisak a hálószobába, mégpedig azért, mert egyrészt megnyugtatnak, másrészt viszont rendkívül frissek.

Jégkék

A jégkék például annyira friss árnyalata a kéknek, hogy minden reggel úgy érezhetjük, mintha egy nagyot lélegeznénk a tiszta levegőből, ha ilyen szobában ébredünk. Ennek a IX. kerületi lakásnak a hálószobájába is ezt a színt választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Mentazöld

Hasonló hatása van a mentazöldnek is, ami pisztácia zölddel és meleg fával kiegészítve nagyszerű kombinációt alkot.

Az ébredő természet színei

Bimbózó rózsaszín

A napsütötte színekhez hasonlóan a tavasz színei is ideálisak a hálószobába, hiszen a természet ébredésére emlékeztetnek, üdeséget, frissességet visznek a helyiségbe. Erre az egyik legjobb példa a növények ágain, szárain még épphogy csak megjelent bimbók rózsaszín árnyalata. Remekül mutatnak például fehérrel vagy akár fekete-fehérrel kiegészítve is, ahogyan ennek a múcsonyi családi háznak a hálószobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Barackvirág

Hasonló hatása van a kicsit élénkebb, narancsosabb barackvirág színnek is, ami szintén remekül mutat fekete-fehérrel, de fehérrel, halványszürkével vagy piszkos fehérrel még inkább. Ennek a XXII. kerületi családi háznak a hálószobájában is fehérrel és szürkével egészítették ki.

Még több képért kattintson a fotóra!

Levendula

A levendula színnek két előnye van, az egyik, hogy megnyugtat, ami egy hálószobában nem hátrány, hiszen nemcsak ébredni, hanem nyugodtan elaludni is itt szeretnénk, a másik, hogy ugyanakkor energizál, és jó hangulatot teremt, ami ébredéskor kifejezetten jól jön.

Ibolya

Kicsit erőteljesebb árnyalata a lilának az ibolya, ami hasonló hatással bír. Viszont mivel erőteljesebb szín, ne használjuk teljes falfelületen.

Meglepő, de ezek a színek is

A reggeli vidám ébredést elősegítő színek közt akad két meglepetés is. Nézzük, miért szeretjük őket!

Tengerészkék

A tengerészkék a napsütötte színekhez hasonlóan a nyár színe, így rendkívüli módon fel tud tölteni energiával. Természetesen fehérrel, csíkosban és egy kis pirossal kiegészítve az ideális.

Bézs

Elsőre unalmasnak tűnik, de csak akkor, ha kizárólag barnás-, sárgás árnyalatokkal egészítjük ki. Válasszunk mellé fehéret, ami frissességet visz a szobába, és kiegészítésnek vidám, élénk színeket.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ne csodálkozzon, ha a Google autóit látja a magyar utakon

Ne csodálkozzon, ha a Google autóit látja a magyar utakon

Frissítik a magyar városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen, ezért ha a Google Utcakép autóit látjuk tavasszal, ne csodálkozzunk.

A Magyar Péterrel konfliktusba keveredett újságíró is távozik a hvg.hu-tól

A Magyar Péterrel konfliktusba keveredett újságíró is távozik a hvg.hu-tól

A HVG Kiadó közleményt adott ki távozó kollégái, illetve a print hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról.

A zsinati bíróságon jelentik fel Balog Zoltánt

A zsinati bíróságon jelentik fel Balog Zoltánt

Nem csitul a Református Egyházon belüli bizalomválság. Egyházi bíróságon is feljelentik a püspöki székéhez ragaszkodó Balog Zoltánt.

Vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal egy kormánypárti cikk nyomán

Vizsgálatot indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal egy kormánypárti cikk nyomán

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

© 2024 (v2.202102)