Ilyenek most a legmenőbb gyerekszobák!

 

Az ehhez ideális gyerekszoba nem olcsó, de van néhány házilag is könnyen bevethető felújítás, ami nem túl drága, és amihez az anyagot most még talán beszerezhetjük az internetről.

Kép forrása: pixabay.com

Legyen egy táblánk

Amikor gyakorlatilag hazaköltöztetjük az iskolát, jó, ha van egy táblánk is. És nemcsak a tanuláshoz jöhet jól, később is szeretni fogjuk, rajzolgatáshoz, vagy ha mágneses azért, mert rengeteg mindent ki lehet rá tűzni.

Képek forrása: decoist.com

Internetről rendelhetünk táblát, de jó ötlet lehet a táblafesték is, amivel lefesthetünk egy falat. Táblafestéket ráadásul otthon is készíthetünk, sok háztartásban megtalálható hozzá a legtöbb hozzávaló.

A legfontosabb hozzávalók ugyanis a falfesték (van, aki a latexfestékre esküszik) és a fugapor. Kimaradt falfesték pedig általában minden háztartásban van, és ehhez bőven elég egy kis maradék, így már csak fugaport kell vennünk, ha nincs véletlenül abból is egy kis maradék otthon. Hogy milyen arányokban kell ezeket összekeverni, arról nagyon megoszlanak a vélemények, rengeteg DIY oldalon írnak róla, de legjobb, ha magunk kísérletezzük ki. A házilag kikevert táblafesték legnagyobb előnye pedig, hogy nem fekete lesz, hanem bármilyen színű lehet (persze annak függvényében, hogy milyen színű festéket találtunk otthon), amit a gyerekek nagyra értékelnek majd.

Képek forrása: holmanpaints.co.uk és porterspaints.com

Készítsünk olvasókuckót

Ha a nyáron nem olvasta el a kötelezőt a gyerek, akkor azért, ha pedig már rég ki is kérdezték tőle, akkor is jól jöhet egy sarok, ahol nyugodtan olvashat, most úgyis lesz ideje rá, sőt talán ez a legjobb alkalom, hogy rászoktassuk a gyereket az olvasásra. Arról már nem is beszélve, hogy ha a család tagjai huzamosabb ideig össze vannak zárva, akkor mindenkinek kell egy sarok elvonuláshoz, hogy ne menjenek egymás idegeire.

Ennek a fóti családi háznak a gyerekszobájában mindkét kis lakó úgy érezheti, mint ha már eleve a Százholdas Pagonyban lenne. A vidám párnákkal díszített ágyak olvasáshoz is ideálisak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hogy milyen legyen az olvasósarok? A legfontosabb szempont, hogy kényelmes. A legegyszerűbb talán a babzsákfotel, amit könnyen elkészíthetünk maradék anyagokból is, és akkor csak töltetet kell hozzá vennünk. A kuckósítást persze fokozhatjuk baldachinnal, sátorral és nagyon menők a hinták is, illetve a könyvtartó polcok, amin a legkisebbek is jól átláthatják a könyveiket.

Képek forrása: decoist.com

Ennek a budaörsi családi háznak a lányszobájában is az ágy az ideális olvasósarok ennyi plüssállattal.

Még több képért kattintson a fotóra!

Legyen hely a zene számára

A bezártság miatt hamar feszültek leszünk vagy akár a depresszió is gyorsan eluralkodhat rajtunk. Ez ellen pedig az egyik legjobb ellenszer a zene. Akárcsak hallgatni szokta a zenét gyermekünk, akár játszik valamilyen hangszeren, legyen erre egy kijelölt hely a szobájában. Ha csak zenét hallgat, erre a célra az olvasósarok is tökéletes.

Kép forrása: decoist.com

Biztosítsuk a szociális kapcsolatok lehetőségét

Ilyenkor még fontosabb, hogy a gyerekek ne veszítsék el barátaikkal a kapcsolatot, ami a kamaszoknál kiemelt jelentőségű. Amellett, hogy a kütyüidőt azért természetesen korlátozzuk, adjunk lehetőséget arra, hogy online tarthassák a kapcsolatot barátaikkal, és egy a legjobb barátok képeiből, a velük átélt közös élményekből álló fotókollázs is segíthet jobb kedvre derülni.

Egy ilyen graffiti fal, mint ami ennek a XV. kerületi családi háznak a gyerekszobájában is látható, a szabadságra emlékeztet a 4 fal között.

Még több képért kattintson a fotóra!

Építsünk mászófalat

A gyerekek számára kiemelten fontos, hogy ilyenkor is tudjanak eleget mozogni, ami persze a legjobb, ha a szabadban történik. Sajnos, akinek nincs családi háza, vagy a lakásához legalább egy kis saját kertrésze vagy nagyobb terasza, annak muszáj bent biztosítania a mozgás lehetőségét.

Erre kiváló lehet egy bordásfal vagy mászófal. Egyik sem olcsó, de nem is horror árú beruházás. Bordásfalat már 25 ezer forint környékén lehet kapni, mászófalhoz fogásokat nagyjából 15 ezer forintért kapunk 10 darabot. A mászófalat ráadásul sokkal változatosabban alakíthatjuk ki, csak arra ügyeljünk, hogy mindenképp erős strapabíró falra és az előírásoknak megfelelően rögzítsük a fogásokat.

Kép forrása: decoist.com

 

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)