Ilyen reggelizősarkokkal garantáltan jól indul majd minden reggeled

Ingatlantájoló.hu 2019.11.26 14:16:09

Hétköznap reggeleken sokszor csak sietve iszunk egy csésze kávét, és már rohanunk is. Pedig a kávé legtöbbször nem elég arra, hogy felrázzon, arra pedig végképp kevés, hogy a napunk jól induljon. Az igazi, jó hangulatú ébresztő egy egészséges reggeli lehet egy vidám reggelizősarokban.


 

És miért jobb a reggelizősarok, mint az étkezőasztal? Mert hiába van amerikai konyhás lakásunk, a reggelizősarok akkor is egy kicsit közelebb van a konyhához, mint az étkező, kisebb is, így reggel megteríteni és leszedni is gyorsabb. De ez csak a praktikus része. Milyen az a reggelizősarok, amitől vidámabban indulnak a reggeleink? Mutatunk néhány ötletet inspirációnak.

Az ablakban

Hol is lehetne jobb helyen egy reggelizősarok, mint az ablakban, különösen, ha az ablak keletre néz, hogy a nap első sugarait élvezhessük. De akkor is jó ötlet az ablakba helyezni, ha innen remek kilátás nyílik.

Képek forrása: housebeautiful.com

Ebben a XIX. századi házban is egy ablakos fülkében kapott helyet a reggelizősarok.

Még több képért kattintson a fotóra!

Vidám színek

Ahhoz, hogy a reggel jól induljon, fontosa a vidám színek. A sárga különösen jó, ha nem kerülhetett a reggelizősarok az ablakba akkor azért, ha az ablakba került, akkor pedig azért, hogy a napfény és a sárga árnyalatok még jobban erősítsék egymást.

Képek forrása: housebeautiful.com

Bár ez az I. kerületi kislakás annyira kicsi, hogy csak egy reggelizősarok méretű étkezősarok kapott benne helyet, vidám színeivel arra csábít, hogy ne induljunk el reggeli nélkül.

Még több képért kattintson a fotóra!

Egy pad talpas asztallal

A reggelizősarkok kicsik, mégis jó, ha sokan tudnak együtt reggelizi. Sok helyet spórolhatunk egy paddal, illetve egy kör vagy ovális alakú talpas asztal lehetőséget biztosít arra, hogy senkinek se legyen útban az asztal lába.

Képek forrása: housebeautiful.com

Gyerekbarát

A reggelizősarok különösen jó megoldás a családok számára. Itt a konyhából is könnyű szemmel tartani a gyerekeket, akik rajzolhatnak vagy leckét is írhatnak az asztalon. Egy pad a reggelizősarkot kifejezetten gyerekbaráttá teszi, de tehetünk gyerekrajzokat a falra vagy lefesthetünk egy falat táblafestékkel. A pad alatti tároló pedig mesekönyveket, kifestőket, színes ceruzákat, kisebb helyigényű társasjátékokat is rejthet.

Képek forrása: homedit.com és decoist.com

Kuckósítsunk

A pad már önmagában kicsit kuckósabbá teszi a reggelizősarkot, így nem baj, ha a reggelizősarok olyan helyre kerül, ahol alacsonyabb a mennyezet, ettől ugyanis még kuckósabb lesz. Tehát ha például nagy a belmagasságunk és galériát tervezünk, nyugodtan kerüljön a galéria a reggelizősarok fölé. A kuckós hatást fokozhatjuk nemcsak ülő, hanem díszpárnákkal, vagy a padra, székekre terített szőrmével is.

Képek forrása: housebeautiful.com

Kávéházi hangulatban

A reggelizősarkot kávéházi hangulatban is berendezhetjük, különös tekintettel arra, hogy valószínűleg nemcsak a reggeliknek, hanem a napközbeni kávézásoknak is ez fog majd helyet adni. Szerezzünk be tipikus kávéházi bútorokat, például thonet székeket, és tehetünk néhány polcot a falra könyvek számára.

Képek forrása: housebeautiful.com

Dekoráció a falakon

Ne feledkezzünk el a dekorációról sem. Egy nagy fókuszpontnak is beillő kép, több kis képből álló galéria vagy néhány lebegő polc dísztárgyakkal tökéletes lehet.

Képek forrása: housebeautiful.com

Kis helyen

A panelkonyhák annyira kicsik, hogy a panellakások étkezőit mindenki megpróbálja valamelyik szobában kialakítani, így viszont az étkezők nagyon messze kerülnek a konyhától. Viszont minden panelkonyhában elfér egy kis reggelizőpult bárszékekkel, egy ilyen pult ráadásul ideális hely lehet a kávéfőző számára, ahogyan ebben a debreceni lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akár kint is

Ha van egy kis erkély közvetlenül a konyha mellett, akár ide is kerülhet a reggelizősarok. Kár, hogy így csak tavasztól őszig használható.

Kép forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások