Ilyen otthonokban élünk mi, átlagemberek Magyarországon

Ingatlantájoló.hu 2018.01.09 06:59:04

Kíváncsiak voltunk, milyen otthonokban él a legtöbb ember Magyarországon, ezért megnéztük a KSH 2016 – 2. mikrocenzusának adatait, mely szerint az átlagos lakás 84 négyzetméteres és 3 szobás volt 2016-ban hazánkban.


Az árak természetesen már nagyon eltérőek az ország különböző részein, ezért megkerestük, milyen átlagos árú, átlagos méretű lakásokat találunk Budapesten és a vidéki nagyobb városokban, és kiválasztottuk a legszebbeket az Ingatlantájoló e heti válogatásába.

Budapesten az átlagos négyzetméterár 477 ezer forint az Otthontérkép adatai szerint, így egy 84 négyzetméteres lakásért megközelítőleg 40 millió forintot kell fizetni. A hasonló méretű és árú lakások között találtuk ezt a gyönyörű III. kerületi lakást, mely 85 nm-es és 3+1 szobával várja új lakóit. A 2012-ben felújított lakást 44,99 millió forintért kínálják.

Még több képért kattintson a fotóra!

Éppen 5 millió forinttal olcsóbb ez a XIII. kerületi lakás, mely csak egy kicsit kisebb – 82 nm-es – és 3 szobával rendelkezik. A belső kétszintes lakáshoz a társasház belső udvarán két parkolóhely is tartozik.

Még több képért kattintson a fotóra!

Lényegesen alacsonyabbak az árak Szegeden. Itt egy lakás egy négyzetméteréért átlagosan 245 ezer forintot kell fizetnünk, így egy 84 négyzetméteres lakás megközelítőleg 20,5 millió forintba kerül majd. Ez az álomszép belvárosi lakás például 85 négyzetméteres és 22,9 millió forintért kínálják. A kétszobás lakáshoz egy igazán különleges terasz is jár.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennél is alacsonyabb árakra számíthatunk a Dunántúl déli részén – kivéve persze a Balaton-parti településeket. Kaposváron például mindössze 169 ezer forint a lakások átlagos négyzetméterára, így várhatóan mindössze 14 millió forintot kell fizetnünk egy 84 négyzetméteres otthonért. Ez a szépen felújított lakás a Béke-füredi lakótelepen például éppen 84 négyzetméteres, az igényes felújításnak azonban megkérik az árát, 17,5 millió forintért kínálják az ingatlant. Hogy mi kerül ennyibe ebben a 3 szobás lakásban? Nos, a képek magukért beszélnek!

Még több képért kattintson a fotóra!

Az ország észak-nyugati felében persze lényegesen magasabbak az árak. Az egyik legdrágább település Sopron, ahol átlagosan 342 ezer forintot kell fizetni egy lakás egy négyzetméteréért, így egy 84 négyzetméteres lakás több, mint 28 millió forintba is kerülhet. Ezt a Széchenyi téri gyöngyszemet például 26,49 millió forintért kínálják. A nagy belmagasságú lakás 82 négyzetméteres és 2 szobás, különleges kialakítású galériáján a gyerekek külön birodalmat kaptak.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az ország észak-keleti részén Debrecen a legdrágább település, itt 287 ezer forint a lakások átlagos négyzetméterára, így egy 84 négyzetméteres lakásért várhatóan 24 millió forintot kérnek majd. Ezt a Széchenyikerti 80 nm-es lakást 24,5 millió forintért kínálják. A felújított lakás nappali + 3 szobával várja új lakóit.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hozzászólások