Így válassz tükröt a lakás különböző pontjaira!

Ingatlantájoló.hu 2018.12.14 14:48:21

A tükrök a legjobb eszközök a lakberendezők kezében, és a mi kezünkben is, hiszen általuk tágasabbá és világosabbá tehetjük a teret.


 

Nem mindegy azonban, hogy hova, milyen tükröt teszünk. Segítünk a választásban!

Antikolt tükröt az étkezőbe!

Egy tükör rendkívül jól mutathat az étkezőben, kivéve, ha általa épp evés közben látjuk magunkat. Ezért igyekezzünk úgy elhelyezni, hogy az asztal egyik pontján ülve se láthassuk benne magunkat, vagy vásároljunk antikolt tükröt, amiben nem látszik rendesen tükörképünk. Mivel itt a tükör elsősorban dísztárgy, érdemes a keretre nagyobb hangsúlyt fektetnünk.

Ennek a debreceni lakásnak az étkezőjében például úgy helyezték el a tükröt, hogy az asztalnál ülve senki ne láthassa benne magát.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hosszú, ovális tükröt az előszobába!

Az előszobába rendszerint mindenki egész alakos, szögletes tükröt vásárol. Az egész alakos tükör jó választás, hiszen fontos, hogy tetőtől-talpig lássuk magunkat, mielőtt kilépünk az utcára. A szögletes tükör viszont már nem annyira, tekintve, hogy ez a helyiség kicsi, és általában minden nagyon szögletes benne. Ezért ide az ovális tükör az ideális megoldás, de a hullámos szélű is jó választás lehet, ahogyan ennek a bajai családi háznak az előszobájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Hosszú tükröt az ágy mellé a hálószobába!

A hálószobában szintén fontos az egész alakos tükör, ha nincs külön gardróbunk, és itt öltözködünk. Semmiképp se tegyük azonban olyan helyre, ahonnan az ágyból is láthatjuk, mert egy rémálomból felriadva rögtön a tükörbe nézni, nem túl kellemes élmény, mint ahogy legtöbben valószínűleg az arcunkat sem szeretnénk látni, rögtön ébredés után.

Kép forrása: valuecityfurniture.com

Nagy tükröt, egyszerű kerettel a fürdőszobába!

A fürdőszobába, egyrészt azért, hogy jól lássunk, másrészt kis fürdőszobákban azért, hogy tágítsa a teret, fontos, hogy nagy tükröt válasszunk. A tükör szélessége egyezzen meg a mosdópult szélességével, és a könnyebb takaríthatóság érdekében válasszunk olyat, amelynek egyáltalán nincs, vagy nagyon egyszerű a kerete.

Ennek a soproni családi háznak a fürdőszobájában egy keret nélküli nagy tükröt helyeztek el a dupla mosdópult teljes szélességében.

Még több képért kattintson a fotóra!

Kör alakú vagy ovális tükröt a nappaliba!

A nappaliba, a kandalló fölé célszerű kör alakú vagy ívelt tükröt tenni, ami kontrasztot teremt a kandalló szögletes formáival. Mindenképp olyan tükröt válasszunk, ami legalább olyan széles, mint a kandalló ¾-e, ilyen tükröt, lehet, hogy csak oválisban találunk. Ha nincs kandallónk, vagy a kandalló fölé inkább képet tennénk, helyezzük a tükröt egy komód fölé. Csakúgy, mint az étkező esetében, a tükör itt is elsősorban dísztárgyként funkcionál, ezért válasszunk mutatós keretet, ami felhívja a figyelmet.

Kép forrása: roomandboard.com

Napsugaras tükröt a dolgozószobába!

Ki mondta, hogy a dolgozószoba nem kaphat egy tükröt? A dolgozószoba csakúgy, mint más helyiségek, nem csak egy funkcionális helyiség, itt is szükség van dísztárgyakra, egy fókuszpontra. Egyrészt azért, mert így nagyobb kedvvel dolgozunk, másrészt azért is, mert, ha ügyfeleket is fogadunk, bennük is pozitívabb kép alakul ki rólunk, vállalkozásunkról egy nemcsak rendezett, de ízlésesen berendezett dolgozószoba láttán. Egy tükör a dolgozószobába kiváló fókuszpont lehet, válasszunk olyat, amiben nem látjuk ugyan magunkat, de formája az átlagostól eltérő, különleges. A napsugaras tükör ebből a szempontból kitűnő választás lehet.

Kép forrása: pinterest.com

 

Hozzászólások