Így válassz színeket a falak festéséhez!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.28 14:51:10

Régi szép emlékek, és a gardrób tartalma is inspirációt adhat.


 

Ma már óriási színskálából választhatunk, ha otthonunkat újra szeretnénk festeni, ezért is nehéz az ideális árnyalatot kiválasztani. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet arra, mi adhat inspirációt a választáshoz.

Nézz be a gardróbba!

Nem, nem azért, hogy kiválaszd, mit veszel fel holnap reggel, hanem azért, hogy inspirációt gyűjts. Zömében milyen színű ruháid vannak? Milyen ruhákban érzed jól magad? Amilyen színű ruhákban jól érzed magad, azokat a színeket az otthonodban is szeretni fogod.

 

Kép forrása: fotos.habitissimo.es

A gardróbban nézelődni azért is érdemes, hogy kiválaszd otthonod feltűnő színeit. Például, ha gyakran viselsz kéket, bézs színű bőr cipővel és ezüst ékszerekkel, akkor a kék fal, a bőr bútorok és a szürke-ezüst kiegészítők ideálisak lehetnek a nappalidba.

Idézd fel legszebb emlékeidet!

Milyen színű volt a szobád gyerekkorodban? És a legjobb nyaralásokról fel tudsz idézni valamilyen színt? Bármilyen szín, ami valamilyen pozitív emlékhez kapcsolható, jó választás lehet az otthonodba is.

Otthonos lakás szép színekben a III. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Keress inspirációt az internetről!

A legtöbbünknek talán ez jut eszébe először, de vigyázzunk, a képernyő torzíthatja a színeket, ezért mindenképp érdemes a nagy festékgyárak színkártyáit is beszerezni. Ha interneten keresgélünk, sokat segíthet az is, ha méretben és formában hasonló szobákat nézünk, mint amilyen az a szoba is, amelyet ki szeretnénk festeni.

Szép lakás visszafogott színekkel a II. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Szűkítsd le a választékot kevesebb, mint 4 színre!

Ha már elég inspirációt gyűjtöttél, és nagyjából tudod, hogy mit szeretnél, szűkítsd a választékot 4-nél kevesebb árnyalatra. Ha a színmintákat a falhoz teszed, megkönnyítheti a választást, de vedd figyelembe, hogy világos falon a színminta sötétebbnek, sötétebb falon világosabbnak látszódik, ezért az is jó, ha egy fehér papírlap elé teszed őket. A választásnál természetesen vedd figyelembe a szobában lévő bútorok színét is, amelyeket nem szeretnél megváltoztatni.

Szép színek egy gyönyörű lakásban Nagykanizsán

Még több képért kattintson a fotóra!

Fesd a mintát a falra!

Ha megvan az a kevesebb, mint 4 szín, amire sikerült leszűkíteni a választékot, fess le mindegyikkel egy 30x30 cm-es négyzetet mind a 4 falon. Így látni fogod, hogy mutatnak a különböző színek a különböző napszakokban, különböző fényviszonyok mellett, és könnyebb lesz kiválasztani az igazit.

 

Hozzászólások