Így rendezd be a lakást, ha Airbnb-ben adnád ki!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.05 14:18:59

Az Airbnb lényege, hogy a turisták számára olyan szálláshelyet kínál, ahol tökéletesen otthon érezhetik magukat.


 

Rövid távú kiadásra kínált lakásunkat sokféleképpen berendezhetjük, de fontos, hogy kerüljük a szállodai szoba érzést. Mai bejegyzésünkben összegyűjtöttük, mi kell ahhoz, hogy a turisták valóban otthon érezhessék magukat nálunk.

Az 5 legfontosabb

Sok mindent fel lehetne sorolni az Airbnb lakások alapvető kellékei között, annak függvényében, hogy az ingatlan mely turisztikai desztinációban található, és ki a célközönség, de van 5 dolog, amit minden vendég egyformán igényel.

· Kiváló wifi: Az internet mára teljesen behálózta életünket, nincs ez másképp akkor sem, ha vakációra utazunk el, de különösen fontos az üzleti ügyben érkező vendégek számára. Épp ezért nem elég, ha van wifi, az is fontos, hogy gyors legyen az internet.

· Kényelmes ágyak: Ahogyan otthon fontos számunkra, hogy kényelmes ágyban aludjunk, vagy ahogy egy szállodai szobában fontos a kényelmes ágy, ugyanúgy fontos az Airbnb-ben kiadott lakás esetében is. Ezért a matracon semmiképpen se spóroljunk.

V. kerületi Airbnb lakás igényesen kialakított hálószobával

Még több képért kattintson a fotóra!

· Megfelelő tájékoztatás: Két kávéfőző sem működik egyformán, ezért fontos, hogy ha a kiadott lakásban bármi rendhagyó módon működik, arról a vendégeket tájékoztassuk. Ne essünk át azonban a ló másik oldalára, és ne írjunk magától értetődő dolgokhoz hosszas magyarázatot.

· Vállfák, akasztók, pakolós helyek: Ezek tipikusan olyan dolgok, amelyekből a szállodai szobákban például sosincs elég. Airbnb lakás tulajdonosként ne becsüljük alá ezek fontosságát, és rendezzük be úgy a lakást, hogy kellő mennyiség álljon belőlük rendelkezésre.

· Kávé: Sokaknak nem indul el kávé nélkül a napjuk, így kávéfőző mindenképp legyen a lakásban. A legegyszerűbb a kapszulás kávéfőző, mert mindenki tudja kezelni, így a vendégek már rögtön ébredés után is könnyen kiszolgálhatják magukat.

Most nézzük, mire lesz még szükség!

A nappaliban

Ha nincs külön nappali, akkor is fontos, hogy az ágyon kívül legyen egy kanapé is, hogy a vendégeknek ne az ágyból kelljen TV-t nézniük, mint a szállodai szobákban. Kanapéból igyekezzünk olyat választani, aminek huzata strapabíró anyagból készült, semleges és nem túl világos színű, ugyanis nagy igénybevételnek lesz kitéve, és nem mindegy, mennyire könnyű tisztítani. Ebből a szempontból a cserélhető huzatú kanapé ideális választás.

Ha a szobába csak egy kisebb kanapé fér, és kettőnél több vendégnek nyújtunk szállást, akkor egészítsük ki fotelekkel, ottománokkal, hogy mindenki számára legyen ülőhely, és ne feledkezzünk el a díszpárnákról, plédekről sem, amelyektől nemcsak szebb, de kényelmesebb is lesz a lakás. A kanapé mellé egy függőfotel is remek választás lehet, ahogyan ebben a pécsi lakásban is látható.

 

Még több képért kattintson a fotóra!

A konyhában és az étkezőben

Egyértelmű, hogy a konyhát felszereljük, minden szükséges edénnyel, de nem árt odafigyelni az étkészletre is. A sima fehér helyett válasszunk a lakás egészéhez színben hozzáillőt, a konyhai eszközöket, konyharuhákat is ebből a színvilágból válasszuk ki. Ebbe a VIII. kerületi Airbnb lakásba a különleges berendezés mellé, különleges étkészletet is találtak.

 

Még több képért kattintson a fotóra!

Középpontban a hálószoba

Az Airbnb-ben kiadott lakás minden helyisége fontos, de legfontosabb azért mégiscsak a hálószoba, hiszen a legtöbb hozzánk érkező csak az éjszakát tölti a szálláshelyen. Ahhoz, hogy meggyőződjünk arról, hogy valóban kényelmes-e az ágy, megfelelő-e az ágynemű és nincs-e semmilyen zavaró tényező (például egy utcáról bevilágító lámpa), ami megzavarhatja a nyugodt alvást, próbáljuk ki kiadó lakásunkat egy éjszakára. Ágyneműből pedig válasszunk olyat, ami passzol az egész lakás színvilágához, vegyünk több garnitúrát is, azonos színekben és stílusban, de változó mintával.

Ami nem hiányozhat a fürdőszobából

Az alapvető fürdőszobai kellékeken kívül fontos, hogy jó minőségű törölközőt válasszunk, és ne feledkezzünk el az elsősegélydobozról sem.

Kép forrása: cheviotproducts.com

A kültér is fontos!

Ha kiadásra váró ingatlanunk erkéllyel, terasszal, esetleg kertkapcsolattal is rendelkezik, egy olyan adottság birtokában vagyunk, mely várhatóan sokkal több érdeklődőt vonz majd. Ehhez azonban az is fontos, hogy a külső tereket is tegyük olyan kényelmessé, mint a belsőt. A párnák itt sem maradhatnak el, de egy szőnyeg is sokat segíthet, és ne feledkezzünk el a hangulatos világításról sem.


Kép forrása: freshome.com

 

Hozzászólások