Így pakolj be irtó sok mindent a konyhaszekrénybe!

Ingatlantájoló.hu 2018.04.13 13:57:17

A konyhai felsőszekrények egyetlen hátránya, hogy kisebb a mélységük, mint az alsószekrényeknek, így lényegesen kevesebb dolgot lehet beléjük pakolni. Persze mindezt nem hiába találták ki így, hiszen így még elég alacsonyan lehetnek ahhoz, hogy ne verjük be a fejünket a konyhai munkálatok közben, mégis kényelmesen elérjük őket.


 

Azoknak persze, akiknek hatalmas konyhájuk van, sok konyhaszekrénnyel ez egyáltalán nem probléma. Sőt még akár azt is megengedhetik maguknak, hogy ne minden alsószekrény felett legyen felső is, vagy csak nyitott polcok legyenek felül. De akiknek kicsi a konyhája, kevés szekrénnyel, azoknak fontos, hogy ezekbe a szekrényekbe minél több dolgot bezsúfolhassanak.

Kép forrása: amanacanada.ca

Nekik jelenthet jó megoldást az alsószekrényekkel megegyező mélységű felsőszekrény, amelynek egyetlen hátránya, hogy kicsivel magasabbra kell szerelni hagyományos mélységű társaiknál, így alacsonyaknak nem ajánlott, illetve csempéből kicsivel többre lesz szükség, a két szekrény közötti felület burkolásához. Előnye viszont azon túl, hogy több mindent pakolhatunk bele, hogy egy nagyobb belmagassággal rendelkező konyhában kifejezetten jól mutathat.

Kép forrása: houzz.com

S bár az elmúlt évek trendje azt mutatja, hogy szellősségük miatt egyre többen választják a felsőszekrény nélküli konyhákat, vagy a nyitott polcokat, praktikusságuk és könnyű tisztántarthatóságuk miatt igenis van jövője a felsőszekrényeknek.

Kép forrása: houzz.com

Annak, akinek tetszik a mélyebb felsőszekrények ötlete, persze nem kis nyomozásába kerülhet, hogy ilyet beszerezzen az országban, már ha készbútorban gondolkozik. De a méretre való gyártás még mindig opció lehet. A belmagasságot természetesen kihasználhatjuk úgy is, hogy két sor konyhaszekrényt teszünk felülre, ilyenkor az alsó lehet hagyományos, kisebb mélységű kivitel, míg a felső sor készülhet nagyobb mélységgel is, ahogyan ebben az óbudai lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Akinek ez a megoldás mégsem tetszik, sőt kifejezetten úgy szeret dolgozni a konyhapulton, hogy felsőszekrény egyáltalán nem, esetleg csak néhány nyitott polc van a szeme előtt, még mindig dönthet úgy, hogy a konyha egyik falán csak alsószekrényeket, míg a másik falán teljes magasságban beépített konyhaszekrényt választ, ahogyan ennek a felsőrákosi lakásnak a tulajdonosai is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások