Így lesz egyszerre gyerekbiztos ugyanakkor stílusos a lakás!

Ingatlantájoló.hu 2018.07.19 13:47:24

Fiatal párok gyakran találják szembe magukat azzal a szituációval, hogy mire épp berendezik első lakásukat olyannak, amilyennek megálmodták, addigra érkezik a trónörökös. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a stílusos otthonról le kell mondaniuk.


 

Ma a gyermekvállalás már egyre későbbre tolódik, hiszen egy fiatal pár először igyekszik egzisztenciát teremteni, és lakást szerezni, amit szeretnének szépen berendezni. Vannak, akiknek különösen fontosak a drága anyagok és a lakás stílusa, ők kerülhetnek nagy dilemmába, amikor érkezik az első baba. Ilyenkor jönnek rá, hogy a menő lakásuk egyáltalán nem gyerekbiztos, a gyermekbiztonsági eszközökről pedig sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy stílusosak. Adunk néhány igazán stílusos ötletet a gyerekbiztos lakás berendezéséhez.

Cseréljük le a dohányzóasztalt ottománra!

Egy csecsemőt viszonylag könnyű biztonságban tudni, egészen addig, amíg el nem kezd mászni, felállni és végül szaladgálni. Ez az idő pedig meglepően hamar elérkezik, és az egyes számú veszélyforrás a dohányzóasztal lesz. Különösen, ha üvegből készült és éles sarkai vannak.

A sarkokra vehetünk ugyan sarokvédőket, de ezeknek a ragasztófelülete igen hamar megadja magát. Esetleg választhatunk olyan dohányzóasztalt, aminek lekerekítettek a sarkai, de jó megoldás lehet az is, ha a dohányzóasztalt lecseréljük egy ottománra, ami amúgy is menő mostanában, még azok körében is, akiknek nincs kisgyermekük. Ennek az V. kerületi lakásnak a tulajdonosai is ezt a megoldást választották.

Még több képért kattintson a fotóra!

Rögzítsük a polcokat, szekrényeket, komódokat a falhoz!

Hogy a magasabb polcokat a falhoz rögzítse, általában még annak is eszébe jut, akinek nincs gyereke, egy kisgyerekre azonban még a legkisebb komód is veszélyes lehet, mert a gyerekek képesek minden bútorra felmászni. Ezért mindent rögzítsünk, ami csak felborulhat.

A törékeny tárgyakat tegyük a magasabb polcokra!

Attól hogy kisgyerekünk van, még nem kell lemondanunk legkedvesebb dísztárgyainkról, még akkor sem, ha ezek törékenyek. Egyszerűen csak tegyük őket olyan magasra, ahol már nem érheti el őket. Mi kerüljön az alsó polcokra? Természetesen nem kell, hogy üresen álljanak. Tehetünk ide olyan dísztárgyakat, amelyek teljesen veszélytelenek, de számoljunk vele, hogy a gyerek majd úgyis lepakolja őket. Ennél egyszerűbb, ha a lakás stílusához illő kosarakat, tárolókat teszünk az alsó polcokra, amelyekbe bele tudja tenni a játékait.

Kép forrása: idealhome.co.uk

Az alsó szekrények ajtajára, fiókokra pedig tegyünk biztonsági zárakat, ahogyan ebben a pécsi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Húzzuk el a bútorokat az ablakoktól

A gyerekek minden bútorra képesek felmászni, ami különösen veszélyes akkor, ha ezekről a nyitott ablakba is ki tudnak mászni. Rendezzük át a lakást úgy, hogy ne legyenek bútorok az ablakok közvetlen közelében. Az átrendezés akár még fel is dobhatja a lakást.

Tüntessük el a reluxák zsinórját

A reluxák zsinórja, a régi fajta redőnyök gurtnija, vagy akár a sötétítőfüggönyök elkötésére használt díszszalag is veszélyes lehet. Így talán épp itt az ideje annak, hogy elektromos redőnyökre cseréljük árnyékolóinkat. De ha ez anyagilag most nem lehetséges, akkor is próbáljuk a lelógó reluxa zsinórokat és redőny gurtnikat valahogy feljebb kötni, a sötétítő függönyt pedig nem kell mindenáron elkötni.

Kép forrása: carpetone.com.au

Fessük a falakat szaténfényű festékkel!

A szaténfényű festékek könnyebben moshatóak, ezért jobb választásnak minősülnek a maszatos kezek és a zsírkréta ellen, mint matt társaik.

Biztonsági rácsok

Biztonsági rácsra egészen biztos, hogy szükségünk lesz. Ezekről a rácsokról régebben nem lehetett elmondani, hogy különösebben stílusosak lettek volna, de ma már rengeteg féle termék közül választhatunk, így biztosan megtaláljuk a lakásunkba illőt.

Kép forrása: homedit.com

Takarjuk le a medencét és a jakuzzit!

Szerencsére medence takarókból is nagyon széles ma már a választék, hogy hogyan védhetjük meg gyermekünket a medencébe eséstől, arról itt írtunk részletesebben.

 

Hozzászólások