Így hozd ki a legtöbbet egy kis teraszból!

Ingatlantájoló.hu 2019.03.16 15:12:33

Amíg nincs teraszunk, arról álmodozunk, hogy ha lenne akárcsak egy icike-picike teraszunk, akkor kitehetnénk egy kis asztalt két székkel, vagy növényeket, vagy egy nyugágyat, vagy egy hintaágyat. Vagy, vagy, vagy. Aztán mikor végre lesz teraszunk, akkor egyszerre szeretnénk mindet, amihez viszont kevés a hely. Kivéve, ha megtaláljuk a megfelelő elrendezést.


 

Ebben segítünk most!

Vegyük figyelembe a bútorok méretét!

Ha kicsi a teraszunk, ne válasszunk, nagy robosztus bútorokat, részesítsük előnyben a kisebb légies darabokat, az egymásba rakható székeket, vagy az összecsukható asztalokat, székeket, melyeket akár a falra akasztva is tárolhatunk.

Kép forrása: johnlewis.com

Ennek a dunakeszi családi háznak a teraszára is lehajtható lapú asztalt választottak, így nem akadályozza a közlekedést a teraszajtó előtt. A kerti bútoron kívül ráadásul egy kanapé is elfért méghozzá baldachinnal.

Még több képért kattintson a fotóra!

Csináltassunk beépített padot!

Az összecsukható, egymásba rakható székeken kívül, még egy beépített paddal nyerhetünk sok helyet, különösen, ha sarokpadot választunk. Jó, ha az alja tárolóként használható, így sok mindent, vagy legalábbis az ülőpárnákat elrejthetjük benne.

Kép forrása: coastalliving.com

Ennek a II. kerületi családi háznak a terasza is kapott egy beépített padot.

Még több képért kattintson a fotóra!

Válasszunk átlátszó korlátot!

Vagy legalábbis majdnem átlátszót, amitől legalább optikailag tágasabbnak tűnik a teraszunk. Fa helyett a korlát készüljön inkább üvegből, akrilból, vagy fémből.

Kép forrása: homedit.com

A növények elhelyezésénél gondolkozzunk függőlegesen!

Ahogy az összecsukható székeket, úgy a növényeket is felakaszthatjuk a falra, vagy a tető gerendáira, tehetjük a korlátra, az ablakpárkányba, vagy akár a lépcsőre is. Ha sok zöldet szeretnénk látni kis helyen, válasszunk magasra növő fajtákat, vagy futónövényeket.

Kép forrása: realhomes.com

Tegyük érdekesebbé a falakat!

Egy kis terasz még kisebbnek, sőt dobozhatásúnak tűnhet, ha két vagy három oldalról falak veszik körül. Tegyük érdekesebbé a falakat valamilyen dekorációval. Sötét falakra jó választás egy fehér nyírfa törzsekből készült installáció, de hasonló bambusz rudakból készült dekoráció, vagy fém árnyékoló is remek lehet. Illetve bármi, ami mutatós, és esetleg még növényt is lehet rá futtatni.

Kép forrása: enlightetech.com

 

Hozzászólások