Így dobja fel egy lábas kád a fürdőszobát!

Ingatlantájoló.hu 2018.04.20 13:33:48

Ha valamitől, akkor egy lábas kádtól biztosan elképesztően hangulatos lesz a fürdőszobánk. Ha pedig már sikerült beszereznünk egyet, fessük színesre! Remekül feldobja majd az egész helyiséget.


 

A lábas kádak mostanában reneszánszukat élik, és leginkább az elegáns vagy a romantikus fürdőszobákat díszítik. A legtöbb helyen fehérben találkozhatunk velük, aranyszínű vagy sárgaréz csaptelepekkel kiegészítve, pedig érdemes színesben is kipróbálni. Mutatunk néhány ötletet!

Kép forrása: propertywebzine.com

A fürdőszoba fókuszpontja

Ha azt szeretnénk, hogy a lábas kád legyen a fürdőszoba fókuszpontja, válasszunk valamilyen feltűnő színt a festéshez. Fontos, hogy ez a szín jelenjen meg kicsit visszafogottabb formában a kiegészítőkben, vagy például a csempe feletti falrészen. Közvetlen a kád háta mögött inkább fehér csempét válasszunk, hogy még jobban kiemelje a kád színét.

Kép forrása: td-universe.com

Bronzban a vintage hangulatért

Aki vintage vagy indusztriális stílusú fürdőszobát szeretne, annak remek ötlet lehet a kádat bronzszínűre festeni. A művelet persze nem egyszerű, először fessük a kádat feketére, utána vigyünk fel bronz metál színű festéket egy szivaccsal (ebből több rétegre is szükség lehet). Az igazi vintage hatás érdekében fejezzük be a műveletet patina hatású, majd antik hatású festékkel.

Ebbe a munkába csak akkor fogjunk bele, ha néhány napot rá tudunk szánni, a biztos siker érdekében ugyanis, mindegyik festéknek egy napot kell száradni.

Ennek az I. kerületi lakásnak a tulajdonosai bronz mozaikcsempével értek el hasonló hatást, ami azért is jó megoldás ebben a fürdőszobában, mert összhangban van, a kád hátteréül szolgáló fehér mozaikcsempével.

Még több képért kattintson a fotóra!

Összhangban a mennyezettel

A színes mennyezet legalább annyira feldobja a fürdőszobát, mint egy színes lábas kád, így érdemes összehangolni őket.

Képek forrása: decoist.com

Kizöldülve

Ha már a zöld-fehér az idei tavasz egyik legmeghatározóbb színpárosa, akkor nem maradhat ki a fürdőszobából sem. Fessük a kádat olíva zöldre és válasszunk hozzá hasonló színű kiegészítőket, nagy trópusi levélmintákkal, vagy sok zöld növényt.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

Napsárgában

A sárga mindig vidámságot, frissességet visz minden helyiségbe, használjunk mellé sárga, vagy épp türkiz színű kiegészítőket.

Kép forrása: interiorcharm.com

Ragyogó aranyban

Arany festéssel az elegáns fürdőszobák sztárja lehet egy fürdőkád. Ha visszafogottabb darabot szeretnénk, válasszunk a fehér kádhoz aranyszínű csaptelepeket, ahogyan ennek a székesfehérvári lakásnak a tulajdonosai is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Fekete szépség

Ha valaki igazán drámai hatást szeretne elérni, próbálja ki a fekete festést. Többek között indusztriális stílusú otthonokba is remek lehet, aranyszínű, vörösréz vagy akár fekete porszórt festéssel készült csapteleppel.

Kép forrása: todaloos.com

 

Hozzászólások