Így dekoráljunk kamasz szobát, hogy a tulajdonosának is tetszen, és a mi hajunk se álljon égnek tőle!

Ingatlantájoló.hu 2020.01.24 04:46:24

A tiniknek egészen egyedi elképzeléseik vannak a szobájukat, illetve egész pontosan mindent illetően. Ha megkérdezzük tinédzser korban lévő gyermekünket, hogy milyen szobát szeretne, akkor egész biztosan valami olyat fog kitalálni, amitől minden hajunk szála égnek áll majd, csupán csak azért, hogy ellentmondjon, és a mi idegeinket borzolja vele. Létezik azonban kompromisszumos megoldás is.


 

Mai cikkünkben 5 olyan ötletet gyűjtöttünk össze, ami mentén elindulhatunk megtervezni egy kamaszszobát, ami a gyereknek is tetszik majd, és számunkra is elviselhető összképet nyújt.

Kép forrása: flickr.com

Csináljunk tematikus szobát

Ehhez persze kell egy jó téma, ami lehetőleg nem a magazinok tiniszobáiban látott sport vagy zene köré épül. A kamaszok ugyanis szeretnek különbözni, és valami igazán egyedire vágynak, vonjuk be a gyereket is az ötletelésbe, lehet hogy neki lesz a legeredetibb ötlete.

Kép forrása: thesynergists.org

Szerezzünk be egy galériaágyat

A kamaszoknál nagyon menő a galériaágy, akkor is, ha nem kell a testvérükkel megosztaniuk a szobát, és az ágy alá nem egy másik ágy, hanem bármi más kerülhet. Mindenképp szerezzünk be egyet, nem fognak tiltakozni.

Kép forrása: patgoslee.info

Legyen benne egy titkos hely

A tiniknek fontos, hogy legyen egy titkos hely a szobájukban, ahol megőrizhetik a privát szférájukat, akkor is, ha benyit a szülő. Ez a hely kerülhet például az előbb már említett galériára is, vagy épp a galéria alatti részt is elfüggönyözhetjük erre a célra.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ennek a győri családi háznak mindkét kamasz szobája galériaágyat kapott. Az egyik alatt egy kanapé található baldachinnal, ami alá el lehet bújni, a másik alatt egy hinta jelképezi a játékosságot.

Még több képért kattintson a fotóra!

A berendezésben legyen egy kis játékosság

Bármennyire is szeretnének felnőttnek látszani, azért még mindig gyerekek, és imádják a játékosságot.

Kép forrása: homedit.com

Azért ne feledkezzünk meg a tárolásról sem

A kamaszoknak rengeteg cuccuk van, gondoskodjunk megfelelő mennyiségű beépített vagy akár rejtett tárolóról is. Ennek a múcsonyi családi háznak a kamasz szobájában rengeteg tárolóhely van.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások