Iglura emlékeztető házikók csodás kilátással Lappföldön

Ingatlantájoló.hu 2019.02.02 14:43:04

Mikor azt olvassuk a hírekben, hogy Chicagoban sarkvidéki hideg van, elgondolkodunk rajta, hogy a klímaváltozás vajon nálunk is okozhat-e szokatlan időjárást. Tekintve, hogy Magyarország északabbra fekszik, mint Chicago, a mínusz 40°-os hideg talán itt is elképzelhető lesz a közeljövőben.


 

Ha ebbe belegondolunk, felmerülhet bennünk, hogy milyen épület védheti meg az embereket ilyen időben. Az igluk minden bizonnyal hatásosak, de mielőtt megijednénk, hogy a jövőben esetleg hótéglákból épült kis kunyhókban kell meghúznunk magunkat, nézzük meg ezeket a modern iglukat, amelyeket Lappföldön építettek turisztikai céllal.

A finnországi Rovaniemi voltaképpen Lappföld fővárosa, ami gyönyörű téli tájjal és a Mikulás otthonával (ami innen mindössze 8 km-re található) vonzza a turistákat. Itt építette fel a VOID Architecture azokat a fa üdülőket, amelyekből hatalmas felületű, három rétegű, fűtött üvegpaneleken keresztül csodálhatják a turisták a festői szépségű tájat.

Az épületek kívülről az eszkimók iglujára emlékeztetnek, de belülről modern, otthonos dizájnt kaptak, üvegablakai két emelet magasságig nyúlnak, és világos színű lambériával burkolták őket. Mindegyik házikóban egy nappali, két hálószoba, egy fürdőszoba és egy konyha található, a házakhoz kapcsolódó teraszon a szauna és a fürdődézsa nyújt kikapcsolódást. Egy külön igluban pedig étterem és társalgó kapott helyet, ha valaki társasági életre vágyik.

Képek forrása: inhabitat.com és studiovoid.fi

Ha iglukat nem is, hangulatos alpesi faházakat Magyarországon is találhatunk:

Csinos kis hétvégi ház Márianosztrán

Még több képért kattintson a fotóra!

A-vonalú üdülő Esztergomban

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások