Hova tegyem a…? Megoldási ötletek tárolási problémákra kis lakásokban

 

Mai cikkünkben ötletes tárolóhelyeket mutatunk, amik minden lakásban elférnek, vagy már meg is vannak, csak eddig még nem vettük észre őket.

Kép forrása: pexels.com

Extra ágyneműk

Bármennyire is kicsi a lakásunk, néha azért előfordul, hogy nálunk alszik valaki, meg azért saját használatra sem árt, ha van plusz párnánk, takarónk. Ezek viszont borzasztó nagy helyet foglalnak. Persze az ágyneműtartóban, vagy ágy alatti tárolóban elférhetnek, de ha kisebbek lennének, esetleg más is beférne melléjük. Ezért nagyon jók a vákuum tasakok, amik nagyságrendekkel lecsökkentik ezeknek a méretét.

Képek forrása: aplaceforeverythin.co.uk és containerstore.com

Nem szezonális ruhák

Az épp nem szezonális ruhák tárolásával mindenki küzd, aki kis lakásban lakik, pedig ezek akár már az előbb említett ágyneműtartóba, vagy az ágy alatti tárolókba is kerülhetnek, ha az extra ágyneműt már kellően összepréseltük vákuum tasakokkal. Menjenek ezek is vákuum tasakba, hogy minél többet el tudjunk belőlük pakolni.

Ha fekvő galériánk van, az ágy alatti hely helyett használjuk ki a lépcső alatti helyet, ahogyan ebben a II. kerületi lakásban is tették.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha az ágy alatt még sincs elég hely, akkor szerezzünk be vállfa akasztókat, amikkel az akasztós szekrényekben spórolhatunk rengeteg helyet.

Kép forrása: overstock.com

Ebben a VII. kerületi lakásban remekül kihasználták az ágy alatti helyet.

Még több képért kattintson a fotóra!

Cipő gyűjtemény

Van, aki akármilyen pici lakásban is él, akkor sem tudja megállni, hogy ne halmozzon fel tetemes cipőgyűjteményt. Ezeknek a tárolására remek megoldás az ajtóra szerelhető zsebes cipőtároló.

Kép forrása: shopmyexchange.com

Biciklik

A biciklik biztonságos tárolása a legtöbb társasházban nem megoldott, ugyanakkor a nagyvárosokban lassan ez válik a leggyorsabb közlekedési eszközzé. De, aki nem kerékpárral közlekedik valószínűleg annak is van bringája, amit nem mer a közös biciklitárolóban hagyni, inkább felcipeli, akárhányadik emeleten lakik is. A biciklik lakáson belüli tárolása viszont egy nagyobb lakásban is problémás lehet, ezért jönnek jól a különböző fali konzolok, felhúzható tárolók.

Képek forrása: apartmenttherapy.com és demilked.com

Otthoni edzéshez szükséges felszerelések

A nagyobb fitneszgépek mindenképp nagy helyet foglalnak, ezért, ha kicsi a lakásunk, igyekezzünk ezekből a legkisebb helyigényűt választani (persze azért ez ne menjen a minőség rovására), és mindenképp csak akkor vegyünk ilyesmit, ha tudjuk, hogy biztosan rendszeresen használni fogjuk. Ha már van, és rájöttünk, hogy nem is használjuk, akkor pedig igyekezzünk minél hamarabb megszabadulni tőle, és inkább vegyünk kisebb eszközöket.

Kép forrása: pinterest.com

A kisebb dolgok közül a fitnesz labda jó választásnak tűnhet, tekintve, hogy akár a széket is helyettesítheti az íróasztalnál, így akár az íróasztal alá is betolhatjuk, már ha van egyáltalán íróasztalunk. Ha tényleg csak edzéshez használjuk, akkor akár le is ereszthetjük, amivel csak az a probléma, hogy macerás mindig újra felfújni, így egy idő után biztos, hogy egyáltalán nem fogjuk majd használni.

Kép forrása: vluv.de

A legjobb megoldás tehát, ha egyszerűen ülőbútorként tekintünk rá, és ha íróasztalunk nincs is, helyettesíthet egy fotelt a nappaliban, vagy egy széket az étkezőasztalnál, ami alá szintén be lehet tolni. Ülőbútorként különösen remekül mutat, ha valami szép huzatot is varrunk rá.

Dekorációk, dísztárgyak, emléktárgyak

Nyaralásokból borzasztó mennyiségű emléktárgy tud összegyűlni, amitől nem szívesen válunk meg. A legjobb módszer, ha az ilyen emléktárgyakat, dísztárgyakat több csoportra bontjuk (például lehet évszakok szerint 4-re), és mindig csak egy csoportot pakolunk ki a polcokra, a többit bedobozoljuk. Ezek a dobozok kerülhetnek magasabb helyekre például a szekrények tetejére, magasabban lévő beépített szekrényekbe a karácsonyi, húsvéti dekorációkkal, és minden olyan tárggyal együtt, amelyeket évente csak egyszer vagy maximum háromszor-négyszer veszünk elő.

Ennek a miskolci lakásnak az előszobáját például teljes hosszában beépítették felső szekrényekkel, amikbe rengeteg mindent el lehet rejteni.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Ajánlott ingatlanok

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Ez is ritka: egyszerre szólalt meg Putyin és Zelenszkij

Mutatjuk a főbb hétfői történéseket.

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Sokan vágynak négynapos munkahétre, de van egy nagy bökkenő

Világszerte egyre több vállalalat vezeti be kísérleti jelleggel a négynapos munkahetet. A tapasztalatok egyelőre igen vegyesek.

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Sírva fakad, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró

Már-már kezdtük azt hinni, hogy minden rendben lesz a forinttal, az euróval szembeni 400-as szint például tisztességes távolságba került, ám hétfőn ismét jött a feketeleves.

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Gyorsan szót fogadott a rendőrség Magyar Péternek

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt.

© 2024 (v2.202102)