Hogyan osztozzunk a fürdőszobán?

Ingatlantájoló.hu 2019.06.14 13:21:44

Akárhogy is nézzük, Magyarországon szinte csak annak van saját fürdőszobája, amit egymaga használ, aki egyébként is egyedül lakik. Egy kettesben élő pár már ritkán van olyan szerencsés helyzetben, hogy mindkét tagjának külön fürdőszoba jusson, mint ahogy egy négytagú családnak is, jó esetben maximum 2 fürdőszobája van, ami megnehezítheti a reggeleket. Nézzük, hogyan tehetnénk könnyebbé a reggeli készülődést.


 

Itt a nyári szünet, és a nagyobb gyermekeket nevelő szülők megkönnyebbülve kelnek fel hétfőn, hogy mostantól 11 héten keresztül már csak ketten osztoznak a fürdőszobán reggelenként. Persze még ez is okozhat konfliktusokat, és a vakáció sem tart örökké, ezért megosztunk néhány ötletet, ami gördülékenyebbé teszi a reggeleket szeptembertől.

Gondolkodjunk előre már a tervezésnél

A reggelek meggyorsítása már a fürdőszoba tervezésénél kezdődik, amire nincs mindenkinek most azonnal lehetősége, de ha valaki amúgy is idén nyárra tervezte a felújítást jó, ha figyel a következőkre.

Külön WC. Lehet, hogy eddig nem volt, de ha felújítunk, érdemes elgondolkodni azon, hogy megoldható-e, hogy a fürdőszobából levágjunk egy kis darabot a WC-nek, ez ugyanis máris nagyon meggyorsítja a reggeleket. Ha úgy néz ki, hogy megoldható, akkor viszont ne felejtsünk el egy kis mosdókagylót is felszereltetni a WC-be, különben nem leszünk sokkal előrébb.

Két mosdó. Ha van elég hely, eleve két mosdót szereltessünk a fürdőszobába. Ez a VII. kerületi, nappali + 3 hálós luxuslakás például egy 1895-ben épült házban található, így biztosan nem rendelkezett mindig 2 fürdőszobával és egy külön WC-vel. Felújítása után azonban mindezeket megkapta, egyik fürdőszobájában ráadásul 2 mosdó is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

Csúszásmentes padló. Meglepő, hogy milyen sokan választanak csempét, és hozzáillő járólapot csupán esztétikai szempontok alapján. A gyönyörű, magasfényű járólapok azonban rendkívül csúszósak vizesen, a reggeli rohanásban pedig könnyen előfordulhat, hogy valaki elfelejti feltörölni, és pillanatok alatt megvan a baj. Válasszunk csúszásmentes járólapot.

Elegendő tárolóhely. A fürdőszobai tárolás problémáját sokan elintézik egy tükrös szekrénnyel a mosdó fölött, esetleg egy mosdó alatti szekrénnyel kiegészítve, de ez még sokszor 2 személynek is kevés, 4 személynek pedig már biztosan nem elég. Szerezzünk be még legalább egy magasabb állószekrényt vagy komódot, esetleg nyitott polcokat.

Ez a XII. kerületi, nappali + 3 hálós lakás például csak egy nem túl nagy fürdőszobával rendelkezik, aminek azonban az egyik falát teljesen beépítették szekrényekkel, itt kapott helyet a mosdókagyló és a tükör is, de ezeken kívül elfért még egy tükrös állószekrény is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ha annyira kicsi a fürdőszoba, hogy ilyesmi nem fér el, gondolkozzunk falra szerelt polcokban, valamelyik sarok beépítésében, a mosógép feletti hely kihasználásában, vagy a kád, zuhanyzó mellé szerelhető polcokban. A kisebb gyerekeknek szereljünk fel számukra is elérhető tárolókat.

Nem kell mindent a fürdőszobában tárolni!

Persze, ha nagyon kicsi a hely, egyáltalán nem muszáj mindent a fürdőszobában tárolni, a túlzsúfoltság ugyanis mindenkit akadályoz a haladásban. Elég, ha a mindennap használatos dolgok itt vannak, a többit tárolja mindenki a szobájában. Ezeknek érdemes minden családtag részére egy kis tárolót, kosarat rendszeresíteni, amiben egy mozdulattal beviheti a szükséges dolgokat reggelenként, amikor ő kerül sorra.

Képek forrása: pinterest.com

És nem is kell mindent ott csinálni!

Gondoljuk végig, mennyi mindent csinálunk mi és családtagjaink reggelenként a fürdőszobában, amihez nem is kell feltétlenül a fürdőszoba. Fésülködni, hajat szárítani, sminkelni az előszobai tükörnél vagy egy fésülködőasztalnál is lehet, sőt ha mindenkinek van köntöse, az öltözködést is megoldhatja a szobájában.

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy az egyéb tevékenységekhez szükséges eszközök ne a fürdőszobában legyenek, hiszen nem is jutunk be értük, ha valaki más van bent. Legyen mindenki szobájában egy kis tükör és kellő tárolóhely a kozmetikai cikkek tárolására. Jó, ha a hálószobába, gardróbba egy kis fésülködőasztalt is el tudunk helyezni.

Ennek a III. kerületi lakásnak a lányszobájában például az íróasztalon kívül egy fésülködőasztal is helyet kapott.

Még több képért kattintson a fotóra!

 

Hozzászólások